Иванић нашао начин како да почасну јединицу Оружаних снага БиХ доведе у Бањалуку

НАРЕДИО ДА ПРИСУСТВУЈЕ ЊЕГОВОМ ПОЛАГАЊУ ВЕНЦА У ОКВИРУ ПРОСЛАВЕ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

         ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ - Младен Иванић - изјавио је да као члан тела има право на почасну јединицу Оружаних снага (ОС) БиХ, те да је то био случај и данас у Бањалуци, када је полагао венце у оквиру обележавања Дана РС.

         „Ја сам одлучио, а не они, да хоћу да имам почасну јединицу и њихова обавеза је била да испуне моје наређење. Врло јасно и свесно то радим, зато што желим да покажем да у овој земљи нема покушаја да се неко дисциплинује”, објаснио је Иванић новинарима.

         Додао је да преузима сву одговорност на себе и нагласио:

         „Ово сматрам потпуно природним и нормалним. Мени као председавајућим Предсједништва БиХ почасна јединица 'припада' и то је и био начин како сам рекао да ће они у овоме учествовати”.

         Иванић је прецизирао да та почасна јединица ОСБиХ неће учествовати у свечаној смотри, али ће њени припадници бити присутни да одају почаст (рапорт) њему као председавајућем Предсједништва БиХ.

         Упозорио је да су сва оспоравања прославе Дана РС непотребна, јер је РС усвајањем новог закона о дану практично спровела одлуку Уставног суда БиХ.

         „Свако ко је мислио да ће на силу натерати некога да нешто слави или не слави - неће успети и једино је могућ договор и компромис”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари