ДОДИК: Српска је на правом путу и има све што треба за убрзани развој

ВЕНЦЕ НА СПОМЕНИК ПАЛИМ БОРЦИМА РС ПОЛОЖИЛЕ И ДЕЛЕГАЦИЈЕ ПАРЛАМЕНТАРНЕ СКУПШТИНЕ БИХ И САВЕТА МИНИСТАРА БИХ

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да Српска дочекује Дан Републике уверена да је на правом путу, те да су стабилност и њени капацитети апсолутно довољни за њен убрзани развој.

         „Српска има јасну институционалну стабилност и чини све да обезбеди што је могуће бољи раст економије“, изјавио је Додик данас новинарима у Бањалуци, након полагања венца на споменик палим борцима Војске Републике Српске на гробљу Свети Пантелија, поводом обележавања Дана Републике Српске.

         Додик је притом нагласио да Српска показује своје солидарно лице према социјално угроженим категоријама становништва и на прави начин се односи према свим изазовима који, како је навео, нису тако мали.

         Истакао је да је потребно одати почаст свим погинулим борцима отаџбинског рата, којих је више од 23.000, а који су дали своје животе за Републику Српску.

         „Важно је да као Република имамо однос према том догађају и према тим људима и њиховим породицама и да као друштво покажемо своју захвалност за оно што су они учинили, а дали су највише што су могли за Републику Српску“, закључио је Додик.

         Осим председника РС, венце на споменик палим борцима Војске Републике Српске положили су члан Председништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић, председник парламента Српске Игор Радојичић, делегација Владе Републике Српске, коју је предводила премијер Жељка Цвијановић, делегација Парламентарне скупштине БиХ и делегација Савета министара БиХ.

         Венце су положиле и делегације Министарства одбране БиХ и Трећег Пешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ, делегација Већа народа Републике Српске, делегација породица погинулих, Борачке организације, Савеза логораша, Савеза организација ратних војних инвалида, Савеза удружења бораца НОР-а, те делегација Савеза општина и градова Српске.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари