Додик: Наставићемо га док Српска не уђе у Србију без наплатних рампи – да будемо једно

 СВЕЧАНО ПУШТЕН У САОБРАЋАЈ ДЕО АУТОПУТА БАWАЛУКА-ДОБОЈ ОД МАГОВЉАНА ДО ДРУГОВИЋА

  • Председик РС оценио да је ово најбољи период сарадње Републике Српске и Србије и за то захвалио председнику Србије Александру Вучићу: „Хвала му и за помоћ коју је Србија упутила нашим општинама, али и општинама у Федерацији БиХ где су Срби већинско становништво”
  • Вучић је церемонији рекао да не врши притисак ни на кога, па ни на Милорада Додика. Био је то његов одговор на питање новинара да ли је под притисцима странаца да утиче на мишљење Додика или дели мишљење да ће РС и Србија једног дана бити једно. Нагласио је: „Ја никада не вршим притиске ни на кога. Ваљда зато што сам неретко и сам био изложен различитим притисцима. Србија поштује интегритет свих земаља у региону, поштујемо интегритет БиХ и веома волимо РС”
  • Стицајем околности, Додик је - у тренуцима док је Вучић овако одговарао новинарима – изговорио: „Видећемо шта ће бити с Каталонијом”

         У ЛАКТАШИМА је свечано пуштена у саобраћај деоница ауто-пута “9. јануар” од Маховљана до Друговића у дужини од 10 километара.

         Тај пут повезује Бањалуку и Добој, а на церемонији отварања говорили су председник Народне скупштине Републике Српске и председници РС и Србије - Милорад Додик и Александар Вучић.

         Били су присутни и премијерка Српске Жељка Цвијановић и министри у владама РС и Србије, као и народни посланици представници Српске у институцијама БиХ и амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић.

         Додик је, поред осталог, рекао:

         „Аутопутеве гради народ. Наставићемо до границе са Србијом. Од Добоја према Шамцу, Брчком и Бијељини, све до границе са Србијом. Посебно задовољство ми је што сам данас овде јер желимо да обезбедимо будућност нашој деци која ће знати да је једна генерација нашла могућност да гради аутопутеве”.

         Посебно је нагласио: „На тај начин ће Република Српска директно ући у Србију, без наплатних рампи и било чега другог и бити једно”.

         Оценио је да је ово најбољи период сарадње Републике Српске и Србије и за то захвалио председнику Србије Александру Вучићу:

         „Хвала му и за помоћ коју је Србија упутила нашим општинама, али и општинама у Федерацији БиХ где су Срби већинско становништво”.

         Директор Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске” Душан Топић изјавио је раније да уговорена вредност за изградњу деонице Прњавор-Добој износи 180 милиона евра, а од Прњавора до Маховљана 158 милиона евра.

         Вучић је церемонији рекао да не врши притисак ни на кога, па ни на Милорада Додика. Био је то његов одговор на питање новинара да ли је под притисцима странаца да утиче на мишљење Додика или дели мишљење да ће РС и Србија једног дана бити једно.

         „Ја никада не вршим притиске ни на кога. Ваљда зато што сам неретко и сам био изложен различитим притисцима. То је све што имам да вам одговорим. Србија поштује интегритет свих земаља у региону, поштујемо интегритет БиХ и веома волимо РС”, рекао је Вучић.

         Стицајем околности, Додик је - у тренуцима док је Вучић овако одговарао новинарима – изговорио: „Видећемо шта ће бити с Каталонијом”.

Додик је пре доласка у Маховљане рекао да верује да ће Београд и Бањалука у будућности једном бити у истој држави и да је то природно, фер и поштено:

          „Наравно да су околности данас другачије и да не могу да буду подлога ономе што ја кажем. Али, извините, мени нико не може да забрани да верујем, да маштам, да имам идеал. То ми неће узети. А ја верујем”, рекао је Додик за Спутњик.

          Још је додао да не зна да ли ће се то догодити за његовог времена, док је жив, или после њега, али да је несумњиво да мора да се догоди:

          „Зато и постоје Република Српска и Србија и зато ће сасвим природно бити једног дана и другима око нас који су против тога, да схвате да је то наше природно право, право нације овог народа и ове две државе, Српске и Србије”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари