ДОДИК: Лоцираћемо свако место корупције

СУСРЕТ ЛИДЕРА ВЛАДАЈУЋИХ СТРАНАКА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОJ

         ПРЕДСЕДНИЦИ владајуће коалиције у РС састали су се јутрос са Жељком Цвијановић, председником Владе РС и усагласили економску политику Владе РС за 2014. и нацрт буџета, који ће се ускоро наћи у парламентарној процедури.

         Како је наведено, два основна циља ће бити помоћ привреди и отварање радних места с једне стране, и борба против криминала и корупције са друге.

         Како је рекла Цвијановићева, привредне мере ће обухватити међу осталим увођење неопорезивог дела дохотка у износу од 150 марака, а биће спроведена и реформа фискализације с циљем растерећења мале привреде, као и евиденција свих парафискалних намета који отежавају пословање привредницима. Једна од мера ће, како је рекла, бити и доношење закона о мулилатералној конпензацији како би се извршило пребијање потраживања проивредних субјеката, обзиром да се, како је истакла, ради о захтеву пословне заједнице.

         Милорад Додик, председник СНСД, рекао је да та партија подржава мере Владе. Нагласио је да ће се влада у наредном периоду озбиљно посветити борби против организованог криминала и корупције у оној мери у којој инструменти владе то дозвољавају.

         „Направићемо стратегију борбе против корупције у здравству и желимо да евидентирамо свако место корупције а људе позивамо да не дају мито.У полицији већ постоји акциони план и борба је снажно отпочела хапшењима протеклих неколико месеци“, навео је Додик.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари