Бошњак Мефид Аљић из Скелана провоцира комшије Србе истицањем турске заставе

А ОПШТИНА СРЕБРЕНИЦА ЈОШ МУ ПОВЕРИЛА - ПРЕВОЗ ШКОЛСКЕ ДЕЦЕ

         МЕШТАНИ Скелана и околних заселака огорчени су због, како тврде, сталних провокација Мефида Аљића из насеља Добрак, који је поново на својој кући истакао заставу Турске.

         Борачка и друге невладине организације из Скелана, као и Коалиција за Републику Српску коју чине све српске странке у сребреничкој општини, у саопштењу најоштрије су осудиле овај чин, којим се погоршава безбедносна ситуација у овом крају.

         Овај поступак забринуо је Србе, који, како се наводи у саопштењу, истицање турске заставе доживљавају као претњу и провокацију.

         „Ово није први пут да Аљић провоцира Србе из Згуње, Живковића и Ногачевића који пролазе путем поред његове куће. Позивамо сребреничку полицију да санкционише провокатора“, наводе Борачка и друге невладине организације из Скелана, те Коалиција за Републику Српску.

         У саопштењу се упозорава да овај поступак нарушава међунационалне односе и може изазвати проблеме.

         „Аљић, постављајући турску заставу, поручује да на овим просторима нема места за српско становништво и да треба да се исели“, сматра председник Месне заједнице Скелани Милан Ђукић, који је додао да ће о свему бити обавештена сребреничка полиција.

         Мештани српске националности су посебно огорчени што Аљић својим комби возилом превози ученике до школа, за шта га је ангажовала општина, „која таквој особи не би требало да повери тај посао“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари