Босић објавио да напушта положај председника СДС, за све му криви Додик и Алијин син

ПРВИ ЗБОГ „ПОПУЛИСТИЧКЕ ПОЛИТИКЕ“, А ДРУГИ - ЗБОГ УДАРА НА ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Младен Босић

        МЛАДЕН Босић рекао је данас у Добоју да напушта место председника Српске демократске странке.

        Истакао је да преузима одговорност за лош изборни резултата СДС-а, јер та странка није водила популистичку политику базирану на конфликту и распиривању тензија у Републици Српској и БиХ, те јер није покренута обећана борба против криминала.

        Он сматра да је на изборима пресудила „популистичка политика председника СНСД-а Милорада Додика о референдуму, чему су доринеле и одлуке Уставног суда БиХ“.

        Босић као главне савезнике Додику наводи Бакира Изетбеговића због активности око укидања Дана Републике Српске 9. јануара и Горана Салиховића због позива Додику за саслушање о референдуму, „за који Додик нема никакву кривичну одговорност, а избегавајући да Додик буде саслушан због криминала“.

        Као други разлог неуспеха СДС-а, Босић наводи неуспех да се покрене обећана борба против корупције и криминала, што су грађани препознали као причу без стварних ефеката. Он каже да није био свестан отпора и корупције унутар правосудних органа, за које каже да су „и даље под контролом одређених кругова власти, који су дебело умешани у криминал“.

        Навео је да и даље остаје у СДС-у, а на функцији председника странке биће до ванредне Изборне скупштине СДС.

        Фена

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари