Армија БиХ се према Србима из Кравице понела као армија САД према Индијанцима

ИПС ПОЗВАО БОШЊАКЕ ДА СВОЈИМ АМЕРИЧКИМ СПОНЗОРИМА 4. ЈУЛА ЧЕСТИТАЈУ „ПРАВЕ ТЕМЕЉЕ ДРЖАВНОСТИ САД”

Споменик у Кравицама посвећен жртвама

  • Поводом слике којом су бошњачка удружења Србима Сребренице „честитала” Дан РС 9. јануар - „Историјски пројекат Сребреница” их упозорио да је та слика неверификованог порекла и да уопште не одговара историјским чињеницама
  • Истовремено им је поручио да темеље на којима почива Република Српска верно илуструје слика на којој се приказује укоп невиних жртава напада Армије БиХ на село Кравицу, извршеног на православни Божић 1993. године
  • ИПС поручио бошњачким удружењима своју честитку за 4. јули могу упечатњиво илустровати фотографијама линчовања обесправљеног црначког становништва, поготово оном на којој се види руља белих расиста како јавно на ломачи спаљује линчовано тело црне жртве, што је било и пракса одреда Насера Орића када су нападали српска села из енклаве Сребреница
  • ИПС је посебно поставио питање: Када ће бошњачка удружења, која су се ове године „уљудно” сетила празника Републике Српске, прикупити храброст да и својим покровитељима из САД пошаљу пригодну честитку, где се приказују стварни темељи на којима почива њихова држава­?

         ПОВОДОМ Дана Републике Српске - 9. јануара - неколико удружења из Федерације БиХ послало је Србима у Сребреници „честитку” следећег садржаја:

         На полеђини ове морбидне поруке наведени су називи 25 углавном бошњачких удружења проистеклих из рата, међу којима је и Коалиција „1.март", али и удружења која се званично декларишу да се залажу за - "толеранцију, мир, истину и правду". Међу њима су Форум грађана Тузле и Фондација истине, правде и помирења из Тузле.

         „Историјски пројекат Сребреница” скреће пажњу ауторима честитке да је слика којом је илустрована неверификованог порекла и да у сваком случају уопште не одговара историјским чињеницама.

         Темеље на којима почива Република Српска верно илуструје слика на којој се приказује укоп невиних жртава напада Армије БиХ на село Кравицу, извршеног на дан Божића 1993. године:

         „Историјски пројекат Сребреница” позива удружења из Федерације БиХ која су честитала државни празник Републици Српској да се одваже да на исти начин 4. јула 2014. године честитају државни празник својим иностраним спонзорима, али овог пута користећи фотографије које приказују аутентичне темеље њихове државности:

         Ова слика приказује масакр домородачког становништва Сједињених Држава 1890. године на локалитету Wounded Knee, држава Јужна Дакота, од стране јединица редовне војске, који  се по последицама не разликује од напада Армије БиХ на село Кравицу 1993. године.

         Истом приликом, бошњачка удружења би могла своју честитку за 4. јули још упечатњивије илустровати и фотографијама линчовања обесправљеног црначког становништва, које се до 1863. године налазило у ропском положају:

         На овој фотографији види се руља белих расиста како јавно на ломачи спаљују линчовано тело црне жртве, што је било и пракса одреда Насера Орића када су нападали оближња српска села из енклаве Сребреница.

         На слици која следи приказан је линч црних грађана САД-а, Томаса Шипа и Абрама Смита у граду Мерион, држава Индијана 1928. године:

         Најзад, бошњачка удружења могла би за 4. јули да користе и ову слику америчког црнца линчованог у граду Опалуза 28. септембра 1868. године, непосредно после формалног укидања ропства:

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари