Запад спрема ново политичко убиство!

Централни комитет Комунистичке партије Руске Федерације поводом тортуре над Војиславом Шешељом у Хагу

* Захтевамо да професора Војислава Шешеља хитно прегледа руски кардиолог. Такође инсистирамо да се Шешељу омогући лечење у Русији, уз одговарајуће гаранције које би за то дала наша земља

* И најважније: мора да буде прекинут срамни псеудосудски процес против невиног човека јер се у том процесу газе све норме међународног права!

* Војислав Шешељ мора да буде пуштен на слободу! А инквизиција представљена у лику Хашког трибунала - која делује у духу нацистичког Гестапоа - мора бити хитно распуштена!  

         ЛИДЕР Српске радикалне странке, професор Војислав Шешељ, доживео је – на основу информације од 5. јануара 2012. године – тежак инфаркт у затвору Хашког трибунала.

         Указујемо да се у фебруару 2012. године навршава 9 година од како се В. Шешељ налази у хашком заточеништву без пресуде. Овако дуг период заточеништва, као и вишедневни штрајкови глађу против кршења његових права, лоше су се одразили на здравље лидера српских патриотских снага.  

         Замисао хашких инквизитора је очигледна. У марту ове године В. Шешељ треба изнесе завршну реч. Нема сумње, да је «процес против Шешеља» доживео фијаско, будући да тужилаштво није могло да докаже ни једну тачку оптужнице.

         За Трибунал и његове закулисне западне партнере није могуће да пусте на слободу Војислава Шешеља. Јер, доношење ослобађајуће пресуде за српског патриоту значило би признање да су прави злочинци у агресији против Југославије - руководство САД и других НАТО земаља, као и њихове слуге – чиновници Хашког трибунала.

         У Србији се на пролеће одржавају избори, а Запад не може да дозволи да партија коју предводи Шешељ – Српска радикална странка - добије већину у парламенту. Запад не жели да дозволи ни зближавање историјских савезника – Русије и Србије за шта се увек залагао Шешељ. Зато је за Трибунал и његове газде једини излаз физичка ликвидација оптуженог.  

         Током свог безмало двадесетогодишњег постојања, Трибунал у Хагу је у потпуности овладао технологијама уклањања политичких затвореника – Срба. Укупно је у Хагу живот изгубило 16 Срба. Најдрастичнији случај је убиство председника Слободана Милошевића којем је одбијен захтев за животно важно лечење у Русији упркос гаранцијама које је дала влада Руске Федерације.

         КПРФ захтева да политичког затвореника Војислава Шешеља прегледа независна међународна лекарска група, будући да имамо разлога да не верујемо лекарима који су умешани у убиство Слободана Милошевића.

         Захтевамо да професора В. Шешеља хитно прегледа руски кардиолог. Такође инсистирамо да се Шешељу омогући лечење у Русији, уз одговарајуће гаранције које би за то дала наша земља.

         И најважније: мора да буде прекинут срамни псеудосудски процес против невиног човека јер се у том процесу газе све норме међународног права!

         Војислав Шешељ мора да буде пуштен на слободу! А инквизиција представљена у лику Хашког трибунала - која делује у духу нацистичког Гестапоа - мора бити хитно распуштена!  

 

Председник ЦК КПРФ Генадиј Андрејевич ЗЈУГАНОВ

Превео: Горан Шимпрага

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари