ВЛАЈКИ: Шешеља неће пустити живог из Хага, то је злочин и свињарија - у центру Запада

УВЕРЕН ДА ЋЕ ИСТОРИЈА ПОКАЗАТИ ДА ЈЕ ПРОПАСТ ОВАКВОГ ЗАПАДА ПОЧЕЛА УПРАВО У ЦЕНТРУ „МЕЂУНАРОДНЕ ПРАВДЕ“ У ХАГУ

Емил Влајки

  • Шешељ буквално „разбуцао“ оптужницу против њега, правно поразио читав Хашки трибунал, а „крвници су увек осетљиви на такве ствари и свете се на најгори могући начин“ - оценио је потпредседник РС

         „ВЕЛИКИ брат“ неће пустити Војислава Шешеља живог из затвора, осим ако не буде толико онемоћао да ће његова смрт веома брзо бити извесна - упозорио је потпредседник Републике Српске Емил Влајки, поводом 11 година од када је лидер радикала затворен у Хагу.

         „Тај злочин, та свињарија, дешава се у центру Запада, коме су пуна уста људских права. Уопште није важно које је Шешељ националности, вере, или политичке оријентације. Па да је и најцрњи злочинац, такав третман не би заслуживао“, саопштено је из Влајкијевог кабинета.

         Влајки оцењује да ће Шешељ, како ствари стоје, још дуги низ година провести на истом месту, ако поживи, јер болује од рака.

         Потпредседник Српске подсећа да је у Хашком трибуналу „умрло“ већ десетак српских оптуженика, а ниједан Хрват ни муслиман.

         „Као и за (Слободана) Милошевића, за којег сам годину дана пре његове смрти написао да ће настрадати у затвору, тако сам пре извесног времена објавио текст о Шешељу: „Случајне смрти у Шевенингену“, наводи Влајки.

         Он истиче да је Шешељ буквално „разбуцао“ оптужницу против њега, правно поразио читав Хашки трибунал, а „крвници су увек осетљиви на такве ствари и свете се на најгори могући начин“.

         „Историја ће, међутим, дати коначан суд о овом трибуналу и показаће се да је пропаст оваквог Запада почела управо у центру „међународне правде“ у Хагу“, оцењује Влајки.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари