Трибунал више и не крије да је инструмент САД и великих сила Европе

Вјерица Радета у име Комитета за одбрану Шешеља

* Затворска управа није дозволила Војиславу Шешељу да председнику Трибунала преда приговор на одлуку Секретаријата. Одбили су и да му фотокопирају једну страницу документа

* За девет година колико је Војислав Шешељ у Хашком трибуналу овако нешто се није догодило. Дакле, није им довољнo што већ трећи месец Шешељ има забрану привилеговане комуникације са правним саветницима, сада су почели да му онемогућавају да предаје сам поднеске и приговоре надлежним органима у Трибуналу

* Очигледно је да Хашки трибунал више и не покушава да сакрије да је инструмент у рукама Сједињених Америчких Држава и великих сила западне Европе и да су најпре учинили све да одуговлачењем поступка елиминишу Војислава Шешеља из ове изборне кампање и да чине све да он не дође у Србију до ових избора

           ЖЕЛИМО да се упозоримо јавност да кршење људских права Војиславу Шешељу у Хашком трибуналу наставља и појачава.

           Јуче је Војислав Шешељ покушао да председнику Трибунала преда Приговор на одлуку Секретаријата. Затворска управа му то није дозволила. Одбили су да му фотокопирају једну страницу документа коју је, такође, требало да преда.

           За девет година колико је Војислав Шешељ у Хашком трибуналу овако нешто се није догодило. Дакле, није им довољнo што већ трећи месец Шешељ има забрану привилеговане комуникације са правним саветницима, сада су почели да му онемогућавају да предаје сам поднеске и приговоре надлежним органима у Трибуналу.

           Поводом забрана привилеговане комуникације, подсећамо да је 28. октобра одлучено да је Шешељ нема у року од месец дана. Тај рок је продужен 28. новембра на још месец дана. Данас је 4. јануар, нема одлуке о продужењу, али нема ни комуникације. Дакле, Хашки трибунал је сада почео и да прећутно продужава забрану привилеговане комуникације Војислава Шешеља са његовим правним саветницима.

           Ово све доказује оно што и Војислав Шешељ тврди у Трибуналу и што ми тврдимо овде - да у Хашком трибуналу желе да онемогуће Шешељеву одбрану.

           Поступак је при крају, у завршној фази. Неоправдано траје девет година, незапамћено у светској пракси, потпуно супротно свим признатим прописима међународног јавног права, али ето - - то се дешава.

           Плашимо се да ово иде ка томе да се Шешељу онемогући свака комуникација са било ким. Подсећамо да се то већ дешавало у изборним кампањама и да Шешељ није могао да прима посете чак ни породице, да није могао ником да се јави телефоном.

           Пошто је то било у изборној кампањи, пошто се приближава и ова изборна кампања, оправдано страхујемо да ће све то да се понови. Очигледно је да Хашки трибунал више и не покушава да сакрије да је инструмент у рукама Сједињених Америчких Држава и великих сила западне Европе и да су најпре учинили све да одуговлачењем поступка елиминишу Војислава Шешеља из ове изборне кампање и да чине све да он не дође у Србију до ових избора.

           Плашимо се да се неће на томе зауставити, јер је очигледно да су Војислав Шешељ и Српска радикална странка да једини који се у Србији истински и аргументовано боре против уласка Србије у Европску унију и то је очигледно разлог оваквог скандалозног понашања Хашког трибунала.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари