СРС: Трибунал забранио Шешељу чак и породичне посете

ПРЕ МЕСЕЦ ДАНА МУ ЗАБРАЊЕНЕ И „ПРИВИЛЕГОВАНЕ КОМУНИКАЦИЈЕ”

СА ПРАВНИМ САВЕТНИЦИМА

  • Заменик секретара Хашког трибунала Кејт Мекинтош обавестила Шешеља да су му забрањене и приватне, односно породичне посете и да би евентулане приватне посете биле могуће под условом да неко из Трибунала буде присустан и да прати сваку изговорену реч, а он то није прихватио

             ХАШКИ трибунал је забранио лидеру радикала Војиславу Шешељу све приватне, односно породичне посете, што је Српска радикална странка (СРС) данас оценила као наставак малтретирања и дискриминације њеног председника.

             Заменик секретара тог суда Кејт Мекинтош је обавестила Шешеља да су му „забрањене и приватне, односно породичне посете и да би евентулане приватне посете биле могуће под условом да неко из Трибунала буде присустан и да прати сваку изговорену реч“, наводи СРС.

             Шешељ није прихватио овај услов „зато што је дискриминаторски у односу на остале хашке оптуженике који имају редовне и ненадзиране посете, не само чланова породице, већ и пријатеља и свих других које притвореник жели да прими“.

             Та странка наводи и да је секретаријат Хашког трибунала пре месец дана забранио Шешељу привилеговану комуникацију са правним саветницима „и онемогућио га да четири месеца пред најављено изрицање пресуде може имати било какву њихову помоћ“.

             Претресно веће Хашког трибунала је за 30. октобар заказало изрицање првостепене пресуде Шесељу, тужилац је затражио казну од 28 година затвора, а оптужени, који се сам брани, ослобађајућу пресуду.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари