СРС: Трибунал би да Шешељев притвор претвори у 12 година рoбије

НЕМАЊА ШАРОВИЋ И ДЕЈАН МИРОВИЋ ПОСЕТИЛИ ЛИДЕРА РАДИКАЛА У СХЕВЕНИНГЕНУ

Немања Шаровић

           ВОЈИСЛАВ Шешељ и даље осећа знатне здравствене тегобе, што је, пре свега, последица притвора који траје десет година!

           Хашки трибунал нема ниједно оправдање да Шешеља даље држи у притвору, јер: нити има бојазни да ће утицати на сведоке- пошто је последњи саслушан 7. јула 2010, нити опасности да се неће појавити на изрицању пресуде - јер је сам добровољно отишао у Хаг - изјавио је на конференцији за новинаре, по повратку из Хага, Немања Шаровић, кејс менаџер у главном поступку против Шешеља.

           Шаровић и правни саветник Дејан Мировић су се јуче вратили из дводневне посете лидеру СРС, током које су се уверили да Хашки трибунал наставља да крши основна људска и процесна права др Војислава Шешеља.

           „Захтевамо да Трибунал престане са угрожавањем елементарних Шешељевих права и да првостепену пресуду у главном поступку донесе што пре“, рекао је Шаровић и истакао да је „доказни поступак окончан 2010, а пресуда се ни после две године не назире!“

           „Страхујемо да ће првостепена пресуда бити изречена тек у крајњем року - марта 2013, као и другостепена, за коју је крајњи рок март 2015. То значи да би Шешељев притвор био дванаестогодишња робија“, објаснио је Шаровић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари