СРС: Хаг уклања Шешеља са политичке сцене Србије

РАДИКАЛИ ПОВОДОМ ОДБИЈАЊА ЗАХТЕВА

ЗА ПОНИШТАВАЊЕ СУЂЕЊА ЊИХОВОМ ЛИДЕРУ

        ОДЛУКОМ о наставку поступка против лидера радикала Војислава Шешеља потврђено је да је једини разлог за његово задржавање у хашком притвору 11 година да се уклони са политичке сцене Србије, саопштено је из Српске радикалне странке.

        Радикали напомињу да је судија Жан Клод Антонети у издвојеном мишљењу као разлог због кога Шешељ није пуштен на слободу навео да је „најделикатнији моменат у случају евентуалног пуштања на слободу коришћење грађанских и политичких права које оптужени ужива“, захваљујући Међународном пакту о грађанским и политичким правима.

        Антонети је констатовао да је Војислав Шешељ председник легалне политичке странке, да чак ни у притвору није прекинуо политичку активност и да је тешко веровати „да би му се, кад буде на слободи, то на било који начин могло онемогућити уколико је и у притвору био политички активан“.

        СРС је осудила одлуку Хашког трибунала да одбије захтев за поништавање поступка и пуштање на слободу Војислава Шешеља и констатовала да „државни врх Србије својим ћутањем и нечињењем чини све што је могуће да Шешељ буде што дуже задржан у хашком казамату“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари