Шешељу у Лајдену уграђен пејсмејкер

ФУНКЦИОНЕР СРС НЕМАЊА ШАРОВИЋ

О ЗДРАВСТВЕНОМ СТАЊУ ЛИДЕРА РАДИКАЛА

Немања Шаровић

  • Операција и уграђивање пејсмејкера трајали два сата. Шешељ већ ван шок-собе
  • Хашки трибунал покушава да угрози живот Шешељу, истовремено брутално гази и његова процесна права
  • Још једном наглашавамо - рекао је Шаровић - да је Хашки трибунал намерно спречавао лечење Војислава Шешеља, да му је намерно угрожен живот, што је довело до тога да је председник Српске радикалне странке за длаку избегао смрт
  • Срећна околност је да ћелије нису биле закључане у време када је Шешељ изгубио свест и да су врата била отворена, па су га други затвореници пронашли
  • Да се то десило увече или у току ноћи, када су ћелије закључане, сигурни смо да он не би дочекао јутро. Као што је, на сличан начин, живот у Хашком трибуналу окончао бивши председник Југославије и Србије Слободан Милошевић 
  • Сви лекари у Универзитетском центру Лајден у коме је био, рекли су му у току разговора да је једва остао жив. Они су били запањени његовим лошим здравственим стањем и тиме што је у тренутку пријема, његов пулс био већи од 240 откуцаја у минуту. То је изражена тахикардија
  • Расим Љајић је у изјави, коју су јутрос објавили поједини медији, саопштио да је био изненађен да у Хашком трибуналу, ни председник Суда, ни секретар ништа не знају о здравственом стању Војислава Шешеља. Сматрамо да је ово је још једна потврда срамног и скандалозног понашања представника Трибунала, пре свега према др Војиславу Шешељу, али и према другим притвореницима
  • Шешељева супруга Јадранка јавила је из Лајдена да је њен муж успешно оперисан. Да је добро поднео операцију и да већ може да говори.

        ПРЕДСЕДНИКУ Српске радикалне странке, Војиславу Шешељу, требало је да данас буде уграђен пејсмејкер. Према незваничним информацијама које имамо, његовој супрузи је из Хашког трибунала саопштено да је интервенција завршена. Међутим, из Секретаријата Хашког трибунала Јадранку Шешељ су обавестили да је неизвесно да ли ће у току дана моћи да га посети, мада јој је јуче било обећано и договорено са секретаријатом да ће данас у подне добити дозволу за посету супругу.

        Српска радикална странка захтева да се под хитно обавести јавност какво је тачно здравствено стање Војислава Шешеља након операције и да се омогући Јадранки Шешељ да га посети као што јој је и обећано и да се и сама увери у то какво је Шешељево здравствено стање.

        Иначе, сви лекари у Универзитетском центру Лајден у коме је био, рекли су му у току разговора да је једва остао жив. Они су били запањени његовим лошим здравственим стањем и тиме што је у тренутку пријема, његов пулс био већи од 240 откуцаја у минуту. То је изражена тахикардија.

        Јасно је да су све тврдње које је износила Српска радикална странка о Шешељевом здравственом стању у потпуности тачне, а да је то без икаквих основа претходних дана портпаролка Хашког суда, Нерма Јелачић, покушавала да демантује и да умањи озбиљност ситуације, да практично релативизује то тешко здравствено стање, које је било критично, у коме се, пре свега захваљујући Хашком трибуналу, нашао Војислав Шешељ.

        Још једном наглашавамо да је Хашки трибунал намерно спречавао лечење Војислава Шешеља, да му је намерно угрожен живот, што је довело до тога да је председник Српске радикалне странке за длаку избегао смрт.

        Срећна околност је да ћелије нису биле закључане у време када је Шешељ изгубио свест и да су врата била отворена, па су га други затвореници пронашли. Да се то десило увече или у току ноћи, када су ћелије закључане, сигурни смо да он не би дочекао јутро. Као што је, на сличан начин, живот у Хашком трибуналу окончао бивши председник Југославије и Србије Слободан Милошевић. 

        Председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић хтео је јуче да посети Војислава Шешеља. Војислав Шешељ је то одбио и поручио да „лично нема ништа против Расима Љајића, али да му не пада на памет да разговара са било којим представником издајничког прозападног режима“.

        Расим Љајић је у изјави, коју су јутрос објавили поједини медији, саопштио да је био изненађен да у Хашком трибуналу, ни председник Суда, ни секретар ништа не знају о здравственом стању Војислава Шешеља. Сматрамо да је ово је још једна потврда срамног и скандалозног понашања представника Трибунала, пре свега према др Војиславу Шешељу, али и према другим притвореницима.

        Поред тога што Хашки трибунал покушава да угрози живот Шешељу, истовремено брутално гази и његова процесна права.

        Српска радикална странка захтева да Хашки трибунал под хитно прекине тортуру и злостављање Војислава Шешеља и да му омогуће сва права која су му гарантована свим међународним прописима, пре свега привилеговану комуникацију са правним саветницима.

        Хашки трибунал му је укинуо, како би у потпуности онемогућио припрему његове одбране и припрему завршне речи, чије је изношење предвиђено за 5. март ове године.

        Новинар: Ако Српска радикална странка освоји власт, кога видите као кандидата за премијера?

        Немања Шаровић: О томе ће се изјаснити Централна отаџбинска управа странке. Ми већ девет година говоримо да је оптужница против Шешеља била политичка одлука и да је написана да би др Војислав Шешељ био уклоњен са политичке сцене у Србији. Ускоро ћемо обележити пуних девет година од како је Шешељ у трибуналу, а да још није донета првостепена пресуда. Очигледно ни дан данас не постоји политичка воља, како у Србији тако ни код појединих чланица ЕУ и САД, које у потпуности контролишу Хашки трибунал и које једине одређују када ће се било ко оданде вратити.

        Српска радикална странка је већ неколико изборних циклуса прошла без др Војислава Шешеља и мислим да је све очигледније да ће тако бити и овога пута и да су ово последњи избори које проводимо на такав начин. 

*    *    *   *    *

Радикали ће тражити независну истрагу под окриљем УН

Јадранка и Војислав

  • Заменик управника притворске јединице за време православног божићног викенда поручио Јадранки Шешељ да не долази. Нема сумње, без знања и одобрења самог Шешшеља јер он супругу, чим је био у прилици, питао: „Зар ниси већ у Хагу?“

        У врху СРС, према сазнањима портала Фактu, сматрају да је више него индикативно што се Шешељево здравствено стање нагло погоршало пред Нову годину и првих дана јануара, док је дотад - целу годину дана - био без икаквих озбиљнијих проблема са аритмијама, тахикардијом и крвним притиском. Јер, Шешељева породица је била у Схевенингену 18. децембра и - све је било у реду. А аритмије и остало кренуло је већ 27. децембра, да би му позлило 6. јануара.

        Зато ће радикали - чим се ситуација и неке околности додатно разјасне - по свему судећи инсистирати на независној истрази под окриљем УН која би расветлила све игре у трибуналу које су довеле до угрожавања Шешељевог и здравља и живота. Између осталог, и зато што је заменик управника притворске јединице за време православног божићног викенда поручио Јадранки Шешељ да не долази. Нема сумње, без знања и одобрења самог Шешшеља јер он супругу, чи је био у прилици, питао: „Зар ниси већ у Хагу?“

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари