Шешеља држе у Хагу зато што би се Србија са њим ослободила диктата САД

ВЕЛИКИ СКУП ПОДРШКЕ ЛИДЕРУ РАДИКАЛА У ПРЕПУНОЈ БЕОГРАДСКОЈ АРЕНИ

  • Шеф српског тима да обрану Зоран Красић: Шешеља се плаше српски непријатељи и пета колона евро фанатика, спремна да испуни сваки ултиматум из Вашингтона и Брисела (окупљени су већ у том тренутку, као и током целог скупа скандирали „Војо, Војо“ и „Косово је Србија“)
  • Мото свих говора:Хашки трибунал треба да нестане јер је то брука за цео свет. Тај суд жели да убије Војислава Шешеља, јер му је растурио оптужницу
  • Потпредседник СРС Драган Тодоровић: Ово је Србија, а не Борис Тадић. Србија је Војислав Шешељ, а не онај који је потписао велеиздају и независност Косова. Србија чека Шешеља
  • Руски академик Јелена Гускова оценила да Шешеља не пуштају из трибунала јер би то означило „крај америчког диктата, а Србија би постала самостална у доношењу својих одлука“

         СРПСКА радикална странка упозорила ила је данас – са великог скупа у препуној београдској Арени који су организовали српски и руски комитет за одбрану лидера СРС - да Хашки суд као једини излаз за себе види убиство лидера СРС Војислава Шешеља, јер је „растурио у парампарчад“ оптужницу за ратне злочине.

         Учесници протестног скупа једногласно су затражили да Војислав Шешељ буде одмах и безусловно ослобођен,

         Човечанство зна да је хашки трибунал непријатељ Срба, да нам нису пријатељи Америка, Велика Британија, НАТО и Европска унија који нам отимају Косово -  рекао је шеф тима за Шешељеву одбрану Зоран Красић пред пуном београдском Ареном.

         Красић је изјавио да се Шешеља плаше „српски непријатељи и пета колона евро фанатика, спремна да испуни сваки ултиматум из Вашингтона и Брисела“. А окупљени су већ у том тренутку, као и током целог скупа скандирали „Војо, Војо“ и „Косово је Србија“.

         Потпредседник СРС Драган Тодоровић је оптужио власт на челу са председником Србије Борисом Тадићем за „велеиздају и независност Косова“.

         „Ово је Србија, а не Борис Тадић. Србија је Војислав Шешељ,а не онај који је потписао велеиздају и независност Косова. Србија чека Шешеља“, рекао је Тодоровић.

         Он је поново оптужио западне земље да су после 2000. године у Србију „довеле марионетску власт“. А о хашком трибуналу је рекао:

         „Тај трибунал треба да нестане јер је то брука за цео свет. Тај суд жели да убије Војислава Шешеља, јер му је растурио оптужницу“.

         Тодоровић је оценио да српски напријатељи верују да су „сви Срби маринете као они које су довели на власт 2000. године“.

         А Србија је Шешељ. Зато кажемо - Србија чека Шешеља, узвикнуо је Тодоровић, уз поруку: Живела Велика Србија.

         Руски академик Јелена Гускова је рекла да Шешеља не пуштају из трибунала јер би то означило „крај америчког диктата, а Србија би постала самостална у доношењу својих одлука“.

         Током митинга, организованог поводом девете годишњице Шешељевог одласка у Хаг, пуштен је снимак са суђења из новембра 2007. године, у којем лидер СРС говори да живот није важан, већ његова идеологија и тражи најстрожу казну за себе, како би је учинио бесмртном.

         Организатори су изјавили да скупу присуствују представници амбасада „пријатељских земаља“, представник Демократске странке Србије и функционер Социјалистичке партије Србије и министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић, којем су окупљени звиждали.

         Скуп је почео руском и српском химном и песмом „Спрем’те се спрем’те четници“. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари