Шешељ се раздужио у Хагу, није му тражено да се изјасни о условима трибунала

ЉАЈИЋ УВЕРЕН ДА ЈЕ ХТ У ПУШТАЊУ НАШАО ИЗЛАЗ ИЗ СИТУАЦИЈЕ

У КОЈУ ЈЕ САМ УПАО ЗБОГ НЕПРИМЕРЕНО ДУГОГ СУЂЕЊА

Зоран Красић

        ПОТПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке Зоран Красић казао је агенцији Бета да се Војислав Шешељ раздужио у односу на притворску јединицу у Међународном суду за ратне злочине у Хагу.

        Красић је казао да се са Шешељем чуо око 18 сати, када се он већ раздужио и да у том тренутку лидер СРС-а није имао информацију када ће га холандска полиција „пребацити“ од ћелије до аеродрома.

        Красић је казао да њима нико не јавља када ће Шешељ доћи и да „то може да буде данас, сутра или прекосутра“.

        Председник Националног савета за сарадњу са Хагом Расим Љајић изјавио је у петак да је одлука Хашког трибунала да пусти Војислава Шешеља из притвора покушај тог суда да изађе из ситуације у коју је сам себе довео непримерено дугим суђењем.

        Љајић је за Б92 рекао да је најновија одлука Суда у Хагу донета по експресно брзој процедури, што није била ранија пракса Трибунала.

        „Оног тренутка кад смо добили писмо од председавајућег судског већа Жан-Клода Антонетија у којем од Владе Србије тражи да се практично за два до три сата изјасни о условима и гаранцијама које Влада Србије треба да да за привремено пуштање на слободу Војислава Шешеља, било је јасно да је таква одлука већ донета с обзиром да се по први пут дешава да се даје тако кратак рок за издавање гаранција“, рекао је Љајић.

        Он је казао и да се по први пут десило да се од оптуженог не тражи да се изјасни о условима које поставља Трибунал.

        „Ова одлука је пре свега мотивисана намером Трибунала да изађе из ситуације у коју је сам упао због непримерено дугог суђења у поступку против Шешеља“, рекао је Љајић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари