Шешељ опет у-болницу-из-болнице, сад има проблеме и са бубрезима

Лидер радикала данас и пребачен у болницу изван  трибунала и враћен у Схевенинген

* Прво је пребачен у болницу, па после неколико сати опет враћен у ћелију у Схевенингену. У таквом стању да – поред проблема са радом срца – сада има и текоће у покретању једне руке и проблеме са – бубрезима

* СРС: Војислав Шешељ свакодневно има изражене аритмије и тахикардије, а Трибунал тенденциозно запоставља Шешељево све горе стање у намери да изазове његову смрт

* Множе се индиције да је шест електрошокова које је изазвао дефибрилатор уграђен у Шешељевим грудима заправо било покренуто даљинским путем – у тренуцима када је његово срце куцало у нормалном ритму

* Подозрења – да неко већ данима `ратује` против Шешељевог здравља – појачава и то што је он без икаквих сметњи пратио завршну реч тужилаштва, па се чак и смејао и улагао приговоре, а када је дошло време да сам изложи своје ставове – погоршања су кренула као лавина

Пише: Марија М. Зарић

         ХАШКА зла игра са здрављем и животом Војислава Шешеља као да нема краја. Пошто му је опет позлило – дан пре завршне речи – прво је пребачен у болницу, па после неколико сати био опет враћен у ћелију у Схевенингену.

         У таквом стању да – поред проблема са радом срца – сада има и текоће у покретању једне руке и проблеме са – бубрезима!

         Претходно, пре него што је био пуштен из болнице, Српска радикална странка је алармирала јавност да је он `поново пребачен у болницу изван Хашког трибунала јер му се изненада погоршало здравствено стање`.

         У саопштењу странке је, иначе, још стајало:

         «Српска радикална странка непрестано упозорава јавност да Хашки трибунал намерава да убије Војислава Шешеља јер је то једини излаз за њих пошто Тужилаштво није доказало ниједну тачку оптужнице.

         Војислав Шешељ свакодневно има изражене аритмије и тахикардије, а Трибунал тенденциозно запоставља Шешељево све горе стање у намери да изазове његову смрт.

         Српска радикална странка поново апелује да земље -чланице Савета безбедности, пре свих, Русија и Кина, под хитно спрече убиство Војислава Шешеља.

         Најгоре сумње су се обистиниле. Лидеру Српске Радикалне стране, др Војиславу Шешељу  поново је позлило данас око 17 часова, дан пред изношење завршних речи, због чега је дежурни лекар у Схевенингену хитно затражио да се оптужени пребаци у болницу, на одељење интезивне неге. Овим се фактички на неодређено време одлажу завршне речи одбране, али Трибунал о томе тек треба да се изјасни“.

         Како Факти незванично сазнају – из извора у Хагу – и најновије погоршање може бити најдиректније повезано са дефибрилатором, апаратом који дозираним електрошоковима треба да доводи у нормалу претерано убрзани рад Шешељевог срца. Сасвим конкретно: са могућношу на неко изван трибунала - `на даљински` - управља тим апаратом и да њиме даље погоршава Шешељево здравље.

         Већина је, нема сумње, помислила да ће здравствени проблеми лидера радикала престати од момента кад су на дефибрилатору – после нове операције - биле замењене испарвним. Међутим, проблем је, изгледа, у онима који стоје иза дефибрилатора, који њиме могу даљински управљати. На оваква подозрења упућује оно што се догодило 9. марта 2012. године,. Јер, као што су Факти већ објавили, има индиција да је шест електрошокова које је изазвао дефибрилатор уграђен у Шешељевим грудима заправо било покренуто даљинским путем – у тренуцима када је његово срце куцало у нормалном ритму!

         Према сазнањима Факата, до оваквог закуљчка је најверовантије дошао и сам Шешељ.

         Он је прикључен и на апарат за мерење кисеоника, који показује и пулс, што је омогућио лидеру Радикала да прати, измери и утврди потпуно нормалан и ујендачени рад срца између два електроудара којима га је `спасавао` дефибрилатор. Дакле: тај парат се активирао у моментима када његово срце није било угрожено, а управо то изазива страховања да постоји бежична веза са апаратом. Самим тим: и реална, неотклоњена опасност да неко даљински изазива електрошокове на његовом срцу, како би га убио или онеспособио.

         Према истом извору Факата, мотив власника `даљинског` могао би да буде покушај Трибунала, или некога иза, да спречи Шешеља да кроз звршну реч изнесе конкретне доказе са конкретним подацима о умешаности обавештајних служби Британије, Француске и Америке, у злочине у рату у Босни и Хрватскоји. 

         Подозрења – да неко већ данима `ратује` против Шешељевог здравља – појачава и то што је он без икаквих сметњи пратио завршну реч тужилаштва, па се чак и смејао и улагао приговоре, а када је дошло време да сам изложи своје ставове – погоршања су кренула као лавина. Као да је неко сазнао детаље његове завршне речи. Чак и оне које је он и сакрио од чланова свог правног тима одбране.

         Сваки електрошок изазива страшне болове и додатно оштећује срце, а даљинским приступом дефибрилатору може да се утиче и на снагу и учесталост електрошокова.

         Вероватно се због тога Шешељево стање вртоглаво погоршава. Заправо: да се неко моћан поиграва са његовим здрављем, са намером да изазове смрт.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари