Шешељ одбио да га посети Селаковић

НЕ ДОЗВОЉАВА ДА РЕЖИМ СКУПЉА ПОЕНЕ ПРЕКО ЊЕГОВИХ ЛЕЂА

        ЛИДЕР радикала Војислав Шешељ одбио је да се види са министром правде Николом Селаковићем, који ове недеље планира да посети српске затворенике у Хашком трибуналу.

       Како „Ало!“ сазнаје из извора блиских Шешељу, он се на помен доласка младог напредњака у Хаг само насмејао и тиме га сместио у низ државних званичника чију посету је одбио.

       - Кад су му у Шевенингену рекли да Селаковић долази и да намерава да разговара са свим српским оптуженицима, Воја се слатко насмејао. Ни раније није, а поготово сада неће дозволити да режим скупља поене преко његових леђа - каже наш саговорник.

       Супруга утамниченог лидера СРС-а реаговала је слично свом супругу када смо је позвали да проверимо да ли ће се Шешељ срести са Селаковићем.

       - Знате шта ја мислим о режиму иначе, а поготово о овом сад, и мислим да је боље да не коментаришем шта мислим о одласку министра правде у Хаг - рекла је Шешељева уз иронични осмех.

       Шешељев заменик Немања Шаровић је потврдио да се његов партијски шеф сигурно неће видети са министром, а његов одлазак у Хаг назвао је неморалним.

       - Ова држава није урадила ништа за Војислава Шешеља већ десет година, а тамо су му ускраћена сва могућа права, и људска и процесна. Ова посета је крајње лицемерје и безобразлук и служи само да би се скупио неки јефтин поен у јавности. Његов одлазак у Шевенинген сигурно неће променити однос државе према Србима који су тамо и он нема морално право на то - поручио је Шаровић.

       Подсетимо, Шешељ је и раније одбијао посете званичника из Србије, па у протеклих десет година ниједном представнику државе није пошло за руком да се са њим сретне.

       У Министарству правде, међутим, кажу да званично нису обавештени о Шешељевој вољи по питању Селаковићеве посете, али да се он свакако налази на списку затвореника са којима је министар имао намеру да се сретне током вишедневне посете Хагу. Осим за посету затвореницима, министар правде ће свој боравак у Хагу искористити и за званичне сусрете.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари