Радикали верују да ће Шешељ сутра бити у Србији

ЈОШ ЈЕ У СХЕВЕНИНГЕНУ ЈЕР ДАНАС ВИШЕ НЕМА АВИОНА ЗА БЕОГРАД

Поштоваоци лидера радикала на београдском аеродрому

  • Све зависи од холандске полиције која би требало да лидеру радикала обезбеди - у пратњи неког од наших дипломата у Холандији - сигуран улазак у авион. О томе се, из безбедносних разлога, притвореник обавештава свега пар сати непосредно пре поласка

        ЛИДЕР радикала Војислав Шешељ још се налази у притворској јединици Хашког трибунала.

        Хашки отпуженик је у петак, у касним поподневним часовима завршио комплетну „папирологију“ неопходну за напуштање Схевенингена, а од тог момента, до писања овог текста још није био напустио своју ћелију.

        Иако раздужен, како потврђује Вјерица Радета, потпредседник Српске радикалне странке, др Шешељ ни јутрос није знао да ли ће данас, и када тачно напустити Хаг.

        Како објашњава Радета, све зависи од холандске полиције која би требало да лидеру радикала - у пратњи нашег дипломате -обезбеди сигуран улазак у авион, а о чему се, из безбедносних разлога, притвореник обавештава свега пар сати непосредно пре поласка.

        Након уласка у авион, Шешељ ће, према договору, да се јави и потврди свој долазак, а што ће службе СРС, у свом саопштењу и на званичним интернет профилима, истог момента да објаве.

        С обзиром да у суботу 8. новембра 2014. године, више нема ниједног редовног лета из Амстердама, који је Шешељ данас пропустио, остају очекивања радикала да ће се наћи у једном од сутрашња два авиона за Београд, јутарњем или вечерњем.

        У сваком случају, радикали и даље очекују да ће се Шешељ вратити у земљу до краја  викенда.

        На питање - да ли је тачна изјава Расима Љајића да се Шешељ враћа тек у уторак у Србију - радикали наглашавају да то ни председник Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом не може са сигурношћу да зна.

         М. Зарић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари