РАДЕТА: У Лајдену је Војиславу Шешељу уграђен неки савремени тип пејсмејкера

КОМИТЕТ ЗА ОДБРАНУ ШЕШЕЉА УПОЗОРИО ДА МУ

ТРИБУНАЛ И ДАЉЕ УГРОЖАВА И ЗДРАВЉЕ И ЖИВОТ

  • ВЈЕРИЦА РАДЕТА: Српска радикална странка и даље страхује за живот Војислава Шешеља. Због основање сумње да ће Хашки трибунал на све могуће начине наставити да угрожава његово здравље и његов живот
  • Питање је такође: шта се све дешавало у међувремену? Да ли је Шешељ добијао неке лекове који иначе нису његова терапија, који су били такви да нису могли бити препознати у односу на оно што јесте његова редовна терапија
  • Лекари су рекли Војиславу Шешељу да оно што се десило није органаски узроковано, да су његове аорте у добром стању и да се то вероватно десило због спољних фактора. Дакле, једно је онај мистериозни лек који су покушали да му подметну, али - постоје ли лекови који су успевали и успели да му подметну у међувремену
  • Све говори да Војислав Шешељ у Хашком трибуналу није безбедан и да они - што се више приближавају 5. март и његова завршна реч, која ће бити и завршни ударац Хашком трибуналу - чине све да до тога не дође, да му одбрана буде онемогућена на овај или онај начин

         У ЧЕТВРТАК је председнику Српске радикалне странке, Војиславу Шешељу, у болници у Лајдену уграђен пејсмејкер, неки саврамени тип који има ознаку ICD.

         Председник Српске радикалне странке још се налази у болници Хашког трибунала. Тамо је из Лајденксе болнице пребачен у петак.

         Шешељ се сада осећа боље и очекује да ће већ сутра бити пребачен у притворску јединицу. Међутим, Српска радикална странка и даље страхује за живот Војислава Шешеља. Због основање сумње да ће Хашки трибунал на све могуће начине наставити да угрожава његово здравље и његов живот.

         Довољно разлога за сумњу даје нам догађај од прошлог четвртка на који подсећамо и данас, када су у Хашком трибуналу покушали Шешељу да подметну лек који никада раније није узимао, за који је ординирајући лекар и у писаној форми потврдио да га није потписао и  да не зна о чему се ради.

         Био је само стицај срећних околности што је Шешељ био довољно опрезан и обазрив па је препознао да се ради о леку који никада раније није користио и што  је одбио да узме тај лек. Могло се десити да то прође потпуно другачије, да не буде примећено то што су покушали да му подметну. И, ко зна какав би исход могао да буде.

         Питање је такође: шта се све дешавало у међувремену? Да ли је Шешељ добијао неке лекове који иначе нису његова терапија, који су били такви да нису могли бити препознати у односу на оно што јесте његова редовна терапија.

         Српска радикална странка жели да упозори јавност и надлежне државне органе да ће Хашки трибунал, с обзиром на чињеницу да се ближи извођење завршне речи Војислава Шешеља, заказано за 5. март, све драстичније кршити Шешељева и процесна и људска права, а посебно његово право на живот.

         То сумњамо и страхујемо, зато што у Хашком трибуналу очигледно не знају како да изађу из политичког процеса који су започели пре девет година против Војислава Шешеља. Тужилаштво није успело да докаже ни једну тачку оптужнице. Они сада очигледно имају проблем који покушавају да реше на најдрастичнији могући начин.

         У прилог ове наше тврдње говори чињеница да су Шешељу продужили забрану привилеговане комуникације са правним саветницима, која траје већ трећи месец. Сваки пут продужавају на 30 дана и ово је трећи месец како Шешељ нема могућност да комуницира са својим правним саветницима, а то свакако значи онемогућавање његове одбране.

         Хашки трибунал, са једне стране покушава да угрози здравствено стање и живот Војислава Шешеља, а са друге стране на сваки начин крши његова основна процесна права. Све ово што се десило са здравственим стањем Војислава Шешеља, заправо је, вероватно, узроковано тим кршењима људских права, јер су лекари рекли Војиславу Шешељу да то што се десило није органаски узроковано, да су његове аорте у добром стању и да се то вероватно десило због спољних фактора. Дакле, један је овај мистериозни лек који су покушали да му подметну, или евентуално неки лекови који су успевали и успели да подметну у међувремену, а са друге стране, кршење његових процесних права, и оно што се не дешава ни једном притворенику у Хашком трибуналу, опет ова забрана привилеговане комуникације,  па онда забрана посете пријатеља.

         Шешељ је једини у Хагу коме не дозвољавају посету никога, осим најближе породоце.

         Неколико дана пре него што му је позлило и што се све ово десило, чак су одбили да приме поднесак, односно приговор који је Војислав Шешељ желео да поднесе председнику Хашког трибунала против једне одлуке секретаријата. Све то говори да Војислав Шешељ у Хашком трибуналу није безбедан и да све што се више приближава 5. март и његова завршна реч, која ће, ми смо уверени, бити и завршни ударац који ће задати Хашком трибуналу, они чине све да до тога не дође, да му одбрана буде онемогућена на овај или онај начин.

         Зато ми из Српске радикалне странке апелујемо и на јавност и на медије да се о томе обавештава, да се о томе говори, и да на тај начин покушамо да осујетимо те мрачне намере Хашког трибунала.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари