МИРОВИЋ: 600.000 потписа за прекидање незаконитог процеса против Шешеља

ДЕЛЕГАЦИЈА СРС ПРЕДАЛА РУСКОЈ АМБАСАДИ ПЕТИЦИЈУ

ЗА МОСКВУ И РУСКОГ ПРЕДСТАВНИКА У УН ЧУРКИНА

  • Са жаљењем констатујемо да већу подршку имамо у Русији него у Србији. Министар спољних послова РФ Сергеј Лавров је лично, на конференцији за штампу, којој је присуствовало 300 руских и иностраних новинара из 160 земља, поменуо именом и презименом Војислава Шешеља и његов случај у Хашком трибуналу. То се овде игнорише!
  • Синоћ је Војислав Шешељ, због погоршања здравственог стања, пребачен у болницу, а после тога, што је такође један нехуман поступак, синоћ је и враћен у притворску јединицу. Он нам је данас саопштио да му је лекар, који га је прегледао у болници, рекао да га неадекватно лече и да добија неадекватне лекове
  • И, гле хуманог поступка: Хашки трибунал није дозволио чак ни једну ноћ да Шешељ буде у болници, под надзором, већ га одмах враћа у притворску јединицу. Оцените сами колико је то хумано и у складу са међународним конвенцијама, са нормалним односом према људском здрављу

        ДЕЛЕГАЦИЈА Српске радикалне странке, на челу са Драганом Тодоровићем је била данас у 11 часова у амбасади Руске Федерације и предала је петицију за ослобађање Војислава Шешеља, која ће се упутити руским надлежним органима, посебно Виталију Чуркину, који је представник Руске Федерације у Савету безбедностии Уједињених нација.

        Иза те петиције својим потписима стоји 600 000 грађана Републике Србије. Тражимо заседање Савета безбедности са једном темом: прекидање незаконитог процеса против Војислава Шешеља у Хашком трибуналу.

        Са жаљењем морамо то да констатујемо да већу подршку имамо у Русији него што то приказује власт у Србији.

        Видели сте шта се јуче десило. Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров је лично, на конференцији за штампу, којој је присуствовало 300 руских и иностраних новинара из 160 земља, поменуо именом и презименом Војислава Шешеља и његов случај у Хашком трибуналу. То се овде игнорише, као да је то неки небитан скуп и да то није нешто што је на највишем могућем нивоу, иза чега стоји представник једне земље која је стална чланица Савета безбедности.

        То не говори само о небризи која се манифестује од стране овдашњих власти, већ и о томе да покушавају да игноришу нешто што заокупља  скоро читав свет, посебно власти у Руској Федерацији.

        Друго што желимо да истакнемо јесте да је синоћ, због погоршања здравственог стања, проф. др Војислав Шешељ пребачен у болницу, а после тога, што је такође један нехуман поступак, синоћ је и враћен. Он нам је данас саопштио да му је лекар који га је прегледао у болници, рекао да се он неадекватно лечи и да добија неадекватне лекове. Дакле, то су чињенице, а не неке наше спекулације или хипотезе. То му је, дакле, рекао лекар који га је прегледао синоћ.

        И, гле хуманог поступка, Хашки трибунал није дозволио чак ни једну ноћ да Шешељ буде у болници, под надзором, већ га одмах враћа у притворску јединицу. Оцените сами колико је то хумано и у складу са међународним конвенцијама, са нормалним односом према људском здрављу.

ТОДОРОВИЋ: Трибунал Шешељу и даље нарушава здравље и покушава да га убије

УПОЗОРЕЊЕ ПРЕД РУСКОМ АМБАСАДОМ:

ШЕШЕЉ СА ОВОМ ТЕРАПИЈОМ НЕЋЕ ПРЕЖИВЕТИ

  • Посебно запањује јучерашњи дан Војислава Шешеља. Њему је нагло погоршано здравствено стање. Одведен је ван притворске јединице и, пошто су му наводно санирали здравствено стање, они су га вратили. Сада размислите о овоме: човека који је пре пар дана оперисан, коме се поново погоршало стање, уместо да га задрже у болници, они су га брже боље вратили у притворску јединицу
  • У болници су му обећали да ће му променити терапију коју је до сада имао, јер је очигледно да са оваквом терапијом Војислав Шешељ неће преживети
  • Ми ћемо ових 600 000 потписа преко амбасаде Руске Федерације упутити њеном представнику у Савету безбедности, Виталију Чуркину, и тражити од њега да захтева хитно ослобађање и пуштање на слободу Војислава Шешеља

        СРПСКА радикална странка је данас донела више од 600 000 потписа петиције за ослобађање Војислава Шешеља.

        Сви смо сведоци шта се дешава последњих дана са Војиславом Шешељем. Очигледно је да Хаг, пред немогућношћу да на било који начин докаже оптужницу, сада када се нашао у ћорсокаку, када је потпуно јасно да је то политичка институција која је требало да елиминише Војислава Шешеља, када то није успео у судници, покушава да га елиминише тако што му се драстично нарушава здравље и покушавају да га убију.

        То није први случај да су у Хашком трибуналу убијали своје затворенике. Један од најпознатијих случајева је убиство Слободана Милошевића.

        Посебно запањује јучерашњи дан Војислава Шешеља. Њему је нагло погоршано здравствено стање. Одведен је ван притворске јединице и, пошто су му наводно санирали здравствено стање, они су га вратили. Сада размислите о овоме: човека који је пре пар дана оперисан, коме се поново погоршало стање, уместо да га задрже у болници, они су га брже боље вратили у притворску јединицу.

        Оно што је посебно интересантно и што доказује све тврдње Српске радикалне странке и Војислава Шешеља да је имао неадекватну здравствену негу, јесте чињеница да су му то исто потврдили лекари у болници.

        У болници су му обећали да ће му променити терапију коју је до сада имао, јер је очигледно да са оваквом терапијом Војислав Шешељ неће преживети.

        Ми ћемо ових 600 000 потписа преко амбасаде Руске Федерације упутити њеном представнику у Савету безбедности, Виталију Чуркину, и тражити од њега да захтева хитно ослобађање и пуштање на слободу Војислава Шешеља.

        Новинар: Које су нове информације о стању Шешеља?

        Тодоровић: Од јутрос имамо ове податке које сам већ саопштио: да су му лекари рекли да је терапија била погрешна и обећали су да ће је променити. Међутим, ми и даље не верујемо апсолутно ништа! Јер, сећате се како су пре операције тврдили да је његово стање здравствено стабилно, да би га после два-три дана оперисали, односно уградили му пејсмејкер. Тако да чекамо да видимо како ће се ствари одвијати и тек по његовим извештајима, односно према ономе што он буде рекао, ми ћемо знати шта се дешава у Хашком трибуналу.

        Новинар: Ко је тражио да му се промени терапија?

        Тодоровић: То су му обећали у болници у коју је одведен, обећали су да ће они то тражити од секретаријата, односно од оних који су надлежни за његов лекарски надзор у Хашком трибуналу.

        Новинар: Од кога сте добили те информације?

        Тодоровић: Информације су 100 одсто тачне, можете слободно да мене наведете као извор.

        Новинар: Да ли сте у комуникацији са Војиславом Шешељем?

        Тодоровић: Да, јесмо, у комуникацији смо са Војиславом Шешељем од јутрос.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари