ЉАЈИЋ: Шешељ неће бити у Србији пре уторка, влада по њега неће слати авион

ОЦЕНИО: „ОНО ШТО ЈЕ ТРАЈАЛО 12 ГОДИНА, САДА ЈЕ ЗАВРШЕНО ЗА 12 САТИ”

  • Обавештени смо да су се Шешељ и тим лекара суда у Хагу договорили да се ослобађање одложи до уторка – рекао је Расим Љајић

         ПРЕДСЕДНИК Националног савета за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић рекао је да нема потребе са лицитирањем доласка лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља, јер према информацијама из Трибунала, он неће доћи у Србију пре уторка.

         Он је за Радио-телевизију Србије (РТС) казао да је стигао допис у којем су обавештени да су се Шешељ и тим лекара суда у Хагу договорили да се ослобађање одложи до уторка.

         Упитан - да ли ће влада слати авион по Шешеља - он је одговорио да до сада ни за једног хашког осуђеника који је привремено пуштен на слободу није слат авион и да се то неће десити ни овог пута.

         Љајић је оценио да влади „нема шта да се замери”, да је реаговала брзо и у рекордном року дала гаранције за његово ослобађање, али да је нагласио да је случај Војислава Шешеља преседан за суд у Хагу.

         „Ово је преседан по много чему, јер је 12 година трајао поступак без првостепене пресуде и оно што је трајало 12 година, сада је завршено, верујте ми за 12 сати”, рекао је Љајић за РТС.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари