КРАСИЋ: Усвојен Шешељев захтев да се изузме судија Хархоф

ОТВОРИЛО СЕ ПИТАЊЕ: КАКО ЋЕ СЕ УОПШТЕ ДОЋИ

ДО ПРВОСТЕПЕНЕ ПРЕСУДЕ НАЈАВЉЕНЕ ЗА 30. ОКТОБАР

Зоран Красић

          ДАНАС смо добили информацију из Хашког трибунала да је председник суда уважио извештаје трочлане комисије судија Хашког трибунала који су разматрали захтев Војислава Шешеља да се изузме судија Фредерик Хархоф из предмета против Војислава Шешеља - саопштио је потпредседник СРС Зоран Красић.

          То значи, додао је, да су и судије у Хашком трибуналу дошле до закључка да постоји сумња у пристрасност судије Хархофа.     

          „Очекујемо да се та одлука објави и на српском.Ово је нови моменат у историјском маратонском судском процесу који траје скоро пуних једанаест година. За 30. октобар је заказано изрицање првостепене судске пресуде и отвара се - нагласио је Красић - велики број нових додатних питања, а најважније је - како ће се уопште доћи до те пресуде 30. октобра ове године.“     

          Према његовим речима, до сада се нешто слично никада није десило на једном међународном суду. Уосталом, целокупно суђење Војиславу Шешељу и све оно што се дешавало у том предмету је нетипично и до сада се није десило у историји међународног правосуђа.         

          - Очекујемо додатне одлуке и поводом састава судског већа и, наравно, очекујемо пресуду 30. октобра са жељом да већ 31. октобра Војислава Шешеља видимо у Београду. Да напокон прослави своју крсну славу Светога Луку на слободи и у друштву своје породице и пријатеља - закључио је потпредседник СРС.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари