ЈЕЛАЧИЋ: Шешељево стање је стабилно, нема назнака да му је живот угрожен

ИЗЈАВА ПОРТПАРОЛКЕ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА

  • Нисмо у могућности да саопштимо појединости о Шешељевом здравственом стању, осим ако се он децидно, у писаној форми, сложи с обелодањивањем таквих информација, изјавила Нерма Јелачић, додајући да је он одбио да то одобри

        ХАГ, (ФоНет) - Портпаролка Хашког трибунала изјавила је поводом медијских извештаја о здравственом стању Војислава Шешеља, да је према медицинској документацији Трибунала, његово здравствено стање стабилно и да тренутно нема никаквих назнака да му је живот угрожен.

        Здравствена нега највишег ранга која је на располагању свим притвореницима Притворске јединице Уједињених нација пружа се и Шешељу, наведено је у писаној изјави Јелачић.

        Због поверљиве природе информација о здравственом стању, у складу с међународним стандардима и стандардима Међународног комитета Црвеног крста, нисмо у могућности да саопштимо појединости о Шешељевом здравственом стању, осим ако се он децидно, у писаној форми, сложи с обелодањивањем таквих информација, навела је Јелачић, додајући да је он одбио да то одобри.

        Она је истакла да Секретаријат Суда континуирано обавештава Јадранку Шешељ о здравственом стању њеног супруга.

        Такође, према наводима Јелачић, поједине информације се пружају и Шешељевом правном саветнику Дејану Мировићу.

        Јелачић је напоменула да су холандске власти задужене за безбедност притвореника уколико су они изван Притворске јединице Уједињених нација.

        Из безбедносних разлога, они примењују строге протоколе за контактирање с притвореним лицима у таквом окружењу. То је разлог зашто се локација на којој се притворено лице налази држи у тајности и приступ му је строго ограничен, додаје се у писаној изјави портпаролке Трибунала у Хагу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари