ХАРХОФ: Моји приватни коментари немају везе са Шешељом

ДАНСКИ СУДИЈА ЗАТРАЖИО ОД ХАШКОГ ТРИБУНАЛА

РАЗЈАШЊЕЊА ПОВОДОМ ЕЛИМИНАЦИЈЕ СВОЈИХ СТАВОВА

         ДАНСКИ судија Фредерик Хархоф затражио је појашњење зашто Веће Хашког трибунала није ценило његове ставове приликом одлуке о његовом изузимању из предмета против Војислава Шешеља.

         Хархоф, који је у писму објављеном у јуну ове године изразио негодовање због ослобађајућих пресуда високорангираним војно-полицијским заповедницима из Хрватске и Србије, изузет је из предмета против Шешеља због сумњи у његову пристрасност.

         Међутим, Хархоф је у писму Већу Хашког трибунала навео да се у одлуци о његовом изузећу нигде нису ценили његови ставови нити оцена председавајућег Већа у предмету против Шешеља.

         - Одлука о мом изузећу требало је да буде донета на основу свих доступних доказа. Ти докази је требало да укључују и мој меморандум у којем објашњавам да је приватно писмо из јуна ове године проузроковано дилемом која се појавила због мојих сумњи да се на судије овог међународног суда, можда, утиче извана - навео је Хархоф.

         Он је такође рекао да његово писмо свакако не сугерише да сви генерали и високорангирани војни официри треба да буду осуђени без обзира на доказе.

         - Моји приватни коментари свакако нису повезани са оптуженим Шешељем, који није војни командант нити је оптужен за наредбе или командовање војницима током рата - устврдио је Хархоф.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари