Хаг заштитио дел Понтеову и себе

Трибунал одбацио Шешељев захтев поднет још 2007.

  • ФАКТИ: Пуне три године им је било потребно да наложе да се Шешељеви наводи оптужбе уопште провере! То је брзина, то је правосудни цивилизацијски врх! И то плаћамо са 15 одсто територије! А унапред се знало и каква ће `пресуда` бити! Јер, како да признају да су застрашивали и подмићивали сведоке?! То би било исто што и укинути сам себе! А `судски` продужетак НАТО није тако програмиран!

         ХАГ,  (ФоНет) - Хашки суд неће покренути истрагу против бивше главне тужитељке Трибунала Карле дел Понте и њених сарадника због непоштивања суда, јер је независна истрага показала да је захтев Војислава Шешеља без основа.

         Шешељ је 2007. године тражио покретање истраге против челних људи тужилаштва, трвдећи да су застрашивали сведоке и тражили да сведоче против њега.

         У складу с тим захтевом, суд је 2010. године наложио да независни истражитељ - пријатељ суда спроведе истрагу о тим наводима.

         Шешељ је тврдио да су се истражитељи из тужилаштва служили подмићивањем и претњама и да су присиљавали сведоке и манипулисали доказима.

         Након анализе навода 38 особа, углавном чланова и симпатизера Шешељове Српске радикалне странке, које су изнеле такве оптужбе о притисцима тужилаштва на шест сведока, пријатељ суда је расправно веће Хашког трибунала обавестио да нема основа за покретање поступка, преносе медији.

 


Слични садржаји

Коментари