Хаг изрицање првостепене пресуде Шешељу поново одложио - за 30. октобар

ВЛАСТИ У БЕОГРАДУ ЛИЦЕМЕРНИ САУЧЕСНИЦИ ТРИБУНАЛА

Дејан Мировић

  • Заказивање изрицања првостепене пресуде др Војиславу Шешељу за 30. октобар 2013. године, или годину и седам месеци након окончања суђења и чак десет година и осам месеци од почетка поступка показује сву монструозност и хипокризију такозване правде Хашког трибунала

         ПРЕТРЕСНО веће Хашког трибунала заказало је за 30. октобар изрицање првостепене пресуде лидеру Српске радикалне странке др Војиславу Шешељу.

         Ово је нова ујдурма НАТО-трибунала и сигуран знак да ће Србија имати превремене изборе. Или у рано лето или у рану јесен.

         У име СРС, на вест из Хага одреаговао је потпредседник СРС др Дејан Мировић:

         - Заказивање изрицања првостепене пресуде др Војиславу Шешељу за 30. октобар 2013. године, или годину и седам месеци након окончања суђења и чак десет година и осам месеци од почетка поступка показује сву монструозност и хипокризију такозване правде Хашког трибунала. Притвор који траје толико дуго није забележен у модерном европском правосуђу. Ниједно суђење за ратне злочине није трајало тако дуго, чак ни оно у Нирнбергу!

         - Крајње је време - наставио је Мировић који је и Шешељев правни саветник - да се Србија придружи захтеву Русије за укидање Трибунала. У супротном, власти у Београду ће бити лицемерни саучесници Трибунала који се преко десет година иживљава над једним српским грађанином. Никакве вербалне осуде Хага и квазипатриотски дискурс представника Србије не могу да сакрију ту чињеницу!

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари