ХАГ: Информације о Шешељевом здрављу су поверљиве природе

ТРИБУНАЛ ТВРДИ ДА НЕ МОГУ БИТИ ОБЕЛОДАЊЕНЕ БЕЗ САГЛАСНОСТИ ОПТУЖЕНОГ

Магдалена Спалинска

         ХАШКИ трибунал не може да обелодањује информације о здравственом стању оптуженика, укључујући Војислава Шешеља, изјавила је данас Тањугу представница за штампу Трибунала Магдалена Спалинска.

         „Све што могу да кажем јесте да су информације о здравственом стању оптужених поверљиве и не могу бити обелодањене без сагласности оптуженог“, рекла је Спалинска.

         Потпредседник Српске радикалне странке Милорад Мирчић изјавио је претходно да је Шешељу јуче у Холандији оперисан тумор на дебелом цреву.

         Мирчић је додао да је, према информацијама којима располаже, операција била успешна, а лидер радикала се због постоперативног процеса налази у болници, у којој ће остати до даљњег. У посету Шешељу отпутовали су супруга Јадранка и син Александар, додао је он.

         Шешељ је у притвору Хашког трибунала од 2003. године, када се добровољно предао том суду. Оптужница га терети за злочине против човечности и кршење закона и обичаја ратовања у Војводини, Хрватској и Босни и Херцеговини од 1991. до 1993. године. Одвојено је, у два наврата, правоснажно осуђен на 15 и 18 месеци затвора због непоштовања суда, а у трећем, првостепеном поступку, на две године.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари