Хаг држи Шешеља док не прођу и ови избори

ПРАВНИ ТИМ ЗА ОДБРАНУ ЛИДЕРА РАДИКАЛА

  • Хашки трибунал је под присмотром оних који су Србију бомбардовали и признају лажно Косово. Оних чији војници на КиМ пуцају у Србе. Интересантна је ствар, рекао је Зоран Красић, што још нису почели да пуцају у Америци и Западној Европи јер се и тамо  «дешава народ»
  • Планирали су да Војислава Шешеља држе што дуже, поготово док се не заврши још један изборни циклус у Србији јер су Шешељ и СРС сметња. Али, оценио је Красић, имају само један проблем: 80 одсто грађана не жели да чује за Европску унију, 92 одсто не жели да чује за НАТО пакт!
  • Шта год да ураде са Војиславом Шешељем, на следећим изборима Српска радикална странка има најбољу и највећу изборну базу јер се толике године се боримо против НАТО пакта и Европске уније. Народ је схватио да Европска унија и НАТО пакт нису пријатељи, већ непријатељи српског народа

        БЕОГРАД - Шеф правног тима за одбрану председника Српске радикалне странке (СРС) Војислава Шешеља Зоран Красић поручио је да СРС има највећу и најбољу базу за следеће изборе, наводећи да већина грађана сматра да су Европска унија и НАТО непријатељи српског народа.

       Красић је, на конференцији за новинаре, нагласио да ће грађани на следећим изборима бирати између њих и свих осталих, који су се пре неки дан гурали у реду ко ће први да се поздрави са европским комесаром за проширење Штефаном Филеом.

        Све ово што се дешава, како је реако, има основну функцију да Војислав Шешељ што дуже буде у притвору, да се споредним стварима не залази у главни поступак, јер је очигледно да је у главном поступку тужилаштво доживело дебакл, али не само тужилаштво, него и суд, и судије.

«ИСПОВЕСТ ХАШКОГ СУЖЊА»

        Мало је Хашком трибуналу, нагласио је Красић, што прогања Војислава Шешеља, мало им је то што се љуте поводом сваке писане речи која потекне од Војислава Шешеља. Сад су превршили све могуће мере. Упутили су писмо Српској радикалној странци и траже разјашњење у вези књиге Милана Лукића «Исповест хашког сужња».

        Какве везе има суђење Војислава Шешеља са објављивањем књиге Милана Лукића? Какве везе може да има Српска радикална странка са тим? Траже одговор, указао је Красић, и добили су овакав одговор званично од Српске радикалне странке: „Прво издање наведене књиге која је веома брзо постала популарна међу грађанима, штампала је Српска радикална странка. Књига није објављена из комерцијалних разлога већ као вредно сведочанство о злоупотребама Хашког трибунала, кршењу људских права и изопаченој правди Запада. Укупан тираж је износио 1000 примерака, од чега је по 500 књига припало аутору и Српској радикалној странци. Српска радикална странка је све примерке књиге који су јој припали већ поделила.“

        Красић је оценио да је Хашки трибунал под присмотром оних које су Србију бомбардовали и признају лажно Косово. Оних чији војници на КиМ пуцају у Србе. Интересантна је ствар, додао је Красић, што још нису почели да пуцају у Америци. А и тамо се – како је истакао – «дешава народ».

        Кад ће и тамо да крену са пуцањем пошто једино знају да пуцају, с обзиром да им се десио народ против банака, упитао је шеф Шешељевог правног тима? Па наставио:

        «Видите, и у  Западној Европи се `дешава народ`. Да ли ће применити аршине које користе када су у питању неке друге локације?»

СУДЕ ШЕШЕЉЕВИМ САВЕТНИЦИМА

        Војислав Шешељ је сам у Хашком трибуналу, подсетио је Красић, јер му је укинута је привилегована комуникација са њиме (Карсићем) још децембра 2008. године, а сада трибунал води поступке против Дејана Мировића и Бориса Алексића као правних саветника. Забранили су привилеговану комуникацију и Немањи Шаровићу као референту предмета. Шта следеће можемо да очекујемо?

       - Можемо да очекујемо, рецимо, оно што је било децембра 2003. године. Да вас подсетим шта се десило тада. Били су избори, указао је Красић, и Војиславу Шешељу су забранили било какву комуникацију са спољним светом. Од средине децембра па до 14. јула 2004. године. То можемо поново да очекујемо. Због чега? Како да оправдају овако дуг притвор? Планирали су да Војислава Шешеља држе што дуже, поготово док се не заврши још један изборни циклус у Србији.

        - Војислав Шешељ и Српска радикална странка су сметња. Али, оценио је Красић, имају само један проблем: 80 одсто грађана не жели да чује за Европску унију, 92 одсто не жели да чује за НАТО пакт! Шта год да ураде са Војиславом Шешељем, на следећим изборима Српска радикална странка има најбољу и највећу изборну базу јер се толике године се боримо против НАТО пакта и Европске уније. Ево, видели сте и сами примакло се. Народ је схватио да Европска унија и НАТО пакт нису пријатељи, већ непријатељи српског народа.

Први видео-снимак на Шешељев рођендан

        - Замислите, по први пут, односно, први пут у историји Хашког трибунала на званичном сајту су монтирали и видео снимак првог појављивања Војислава Шешеља од 23. фебруара 2003. године. И, има у томе неке симболике. То су урадили 11. октобра ове године - први пут у Хашком трибуналу уопште и први пут код Војислава. А какву су поруку хтели да тиме пошаљу - судите сами а само  знајте да је Војислав Шешељ рођен 11. октобра – рекао је Зоран Красић. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари