Дефибрилатором у Шешељевим грудима може да се управља?

ВЕЋЕ СУДИЈЕ АНТОНЕТИЈА ОБЈАВИЛО ДА ЋЕ ЗАВРШНА РЕЧ ВОЈИСЛАВА ШЕШЕЉА ЗАПОЧЕТИ 14. МАРТА ПОД УСЛОВОМ „ДОСТУПНОСТИ ОПТУЖЕНОГ СУДУ“

  • Појавиле се сумње да дефибрилатор, који је уграђен 12. јануара у Шешељеве груди, не само да има неисправану елетроду на десној преткомори, већ да је, заправо, читав апарат у квару или нефункционалан
  • Из кругова блиских „хашкој кухињи“ такође пристижу индиције да се Шешељев апарат, можда, чак активира и сам од себе или по нечијој команди. Уколико је ово бар блиско истини, аутоматски се отвара цела гама застрашујућих околности, међу њима - и могућност да се такав уређај активира бежичном везом
  • Ово, у најмању руку, чини могућим: да неко и дефибрилатор (зло)употребљава и намерно изазива електроударе директно на Шешељевом срцу! Заправо, да је, можда, у току својеврсно ново постепено хашко затворско/судско убиство
  • Има разлога за страховања да би такав дефибрилатор - чак и кад се Шешељ нађе на слободи – био својеврна диригована „бомба“ у његовим грудима

Пише: Марија М. Зарић

         ХАШКИ трибунал је саопштио да је веће судије Антонетија  отказало седнице заказане за 12. и 13. март и наложило да завршна реч др Војислава Шешеља започне 14. марта под условом „доступности оптуженог суду“. 

         Претоследња вест из Хага - да је неисправни дефибрилатор изазвао у току ноћи чак 6 електрошокова на срцу лидера Радикала др Војислава Шешеља – много је значајнија. Јер, отворила је низ питања крајње важних за Шешељево здравље и живот, а и за даљи ток „судског“ поступка у Хашком трибуналу.

         Апарат, предвиђен да контролише и враћа у нормалу срчани ритам оболелог у тренуцима поремећаја рада срца, како Факти сазнају, активирао се ноћас око три сата, али је Шешељ превежен у болницу тек јутрос око 7.30 часова.

         Док Трибунал емитује своје стандардне „информације“ о здравственом стању и разлозима премештања Шешеља ван притворске јединице у неку од болница (чије име и локацију „из безбедносних разлога“ не открива јавности), чланови Српске радикалне странке од јутрос су издали више саопштење. Радикали наводе да дефибрилатор, уграђен 12. јануара ове године у Шешељеве груди, не само да има, како се у почетку веровало, неисправану елетроду постављену на десној преткомори, већ да је, заправо, читав апарат у квару или нефункционалан.

         Из кругова блиских „хашкој кухињи“, међутим, пристижу индиције да се Шешељев апарат, можда, чак активира и сам од себе или по нечијој команди. Уколико је ово бар блиско истини, аутоматски се отвара цела гама застрашујућих околности. Међу њима: и могућност да се такав уређај активира бежичном везом!

         Ово последње, у најмању руку, чини могућим: да неко и дефибрилатор (зло)употребљава и намерно изазива електроударе директно на Шешељевом срцу! Заправо, да је, можда, у току својеврсно ново постепено хашко затворско/судско убиство. Штавише, да би уграђени дефибрилатор – чак и кад се он нађе на слободи – био својеврна диригована „бомба“ у његовим грудима!

         Све ово, наравно, даје право и самом Шешељу, и његовој породици. и СРС и његовом правном тиму – да затраже истрагу која би утврдила и (не)исправност помињаног апарата и ко је за то одговоран.   

         Како Факти незванично сазанају, СРС и Шешељеви правни саветници већ су поводом свега овога консултовали  надлежне представнике Руске Федерације. Са молбом да се из Москве иницира и захтева истрага о хашком угрожавању здравља Војислава Шешеља.

         Оваква истрага би била крајње важна, упркос томе што ни Шешељ ни његова породица, странка и правни тим засад немају ни једну замерку на рад лекара који тренутно брине о здрављу хашког оптуженика са највећим, гинисовским притворским стажем. 

         Шешељев живот и здравље најдиректније је угрожено од стране оних који су одлучивали да га после прве операције 12. јануара, пре истека 24 сата потребних за адаптацију после уградње дефибрилатора, брзопотезно врате у притворску јединицу. Исти они који су испланирали његово исцрпљивање током марта 2012. године, нису стога случајно, поред осталог , убацили и бесмислену статусне конференцију, између завршних речи тужилаца и његове завршне речи, заказану за данас у 1о сати...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари