Да не смета проНАТО странкама

Красић: Хаг има задатак да Шешеља елиминише из политичког живота Србије

  • Одуговлачење судског процеса смо потврђује Шешељеву процену да га у Хашком трибуналу држе по сваку цену док се не заврши још један изборни круг у Србији - да не смета проевропским и пронато странкама
  • Ово више не личи на суђење него на тортуру и мучење очигледно невине особе због чисто политичких разлога, истакао је Красић

       БЕОГРАД,  (ФоНет) - Циљ кривичног поступка који се води против председника Српске радикалне странке (СРС) Војислава Шешеља у Хашком трибуналу није да се утврди индивидуална кривична одговорност, већ је само покриће да он буде привремено елиминисан са политичке сцене Србије, изјавио је председник Комитета за одбрану лидера радикала Зоран Красић.

       Он је, на конференцији за новинаре СРС, рекао да ни следеће недеље Шешељ неће бити у судници Хашког трибунала и оценио да је на делу злоупотреба кривичног поступка.

       Упитао је да ли ће напокон Шешељ да добије одговор на питање ко крши његово право на експедитивно суђење.

       Красић је подсетио да је Шешељ већ девет година у Трибуналу, пуне четири године суђење траје, а "сви се заклињу на суђење у разумном року као неки стандард".

       "Једино у шта можемо да будемо сигурни, то је да Шешељ ни једног тренутка није вршио опструкцију сућења", рекао је Красић.

       Он је рекао да надлежни у Трибуналу већ три, четири месеца размишљају како би могла да изгледа Шешељева одбрана.

       Красић је додао да се одуговлачење судског процеса "уклапа у причу да Војислав Шешељ по сваку цену буде у Хашком трибуналу док се не заврши још један изборни круг у Србији, рачунајући да Шешељ неће баш много да смета проевропским и пронато странкама".

       "Ово више не личи на суђење него на тортуру и мучење очигледно невине особе због чисто политичких разлога", истакао је Красић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари