БОЈИЋ: Шешељу је живот угрожен, једино решење је – лечење у Србији

ЛИДЕРА РАДИКАЛА У ХАГУ ПРЕГЛЕДАЛИ И - МАРКО БУЛАЈИЋ, ЗОРАН МИЛОШЕВИЋ, ЗОРА НАУМОВИЋ И ПРЕДРАГ РЕБИЋ

  • Др Милован БОЈИЋ: Требало је да прими 12 доза хемотерапије, али је примио само једну. На лечење у Београд долази само ако му буде укинут притвор

         ЗДРАВСТВЕНО стање Војислава Шешеља је озбиљно и постоје елементи „животне угрожености” и „дефинитивне метастазе на јетри”, изјавио је данас Милован Бојић, члан лекарског тима који је у Хагу прегледао лидера Српске радикалне странке.

         Бојић је на конференцији за новинаре рекао да је лидер радикала требало да прими 12 доза хемотерапије, а да је примио само једну, наводи се саопштењу СРС.

         Он је присутне новинаре известио и да нема Шешељево одобрење да о његовом здравственом стању јавно говори, али да то ради „због медицине, његовог здравља и породице”.

         „Даљу терапију Шешељ је оправдано одбио због тога што је из болнице био пребачен у „бункер”, у просторију без прозора, а ти услови су медицински апсолутно неадекватни. Образложено му је да би његове излучевине због терапије могле да буду токсичне и штетне по остале затворенике и медицинско особље, па је зато изолован”, рекао је Бојић.

         Он је, како се наводи у саопштењу, рекао да је једино решење да се Шешељ лечи у Србији, али је и указао да се то не може очекивати док њему не буде укинут притвор.

         „Овакво стање у Београду или Новом Саду можемо клинички евалуирати, чак дати прогнозу и урадити јасан план за пет до седам дана. Ми смо ту да им укажемо да је оптимално и најбоље решење за њега да га лечимо у Србији”, рекао је Бојић.

         Он је додао да је званичницима Хашког трибунала пренео да би Шешељ у Србију само дошао после укинутог притвора и никако више.

         Шешеља у Хагу је, како се наводи у саопштењу, прегледао тим лекара у којем су, поред Бојића, били и Мирко Булајић, Зоран Милошевић, Зора Наумовић и Предраг Ребић.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари