БОЈИЋ: Погоршање Шешељевог здравља је последица покушаја убиства!

ЗАТВОРСКИ СТРАЖАР У ЧЕТВРТАК УЈУТРО

ШЕШЕЉУ ДАО ТАБЛЕТУ НЕПОЗНАТОГ ЛЕКА

Зоран Красић и Милован Бојић на конференцији за новинаре

  • Бојим се да се ради о покушају убиства са умишљајем, јер смо то видели у спречавању лечења Слободана Милошевића, рекао је члан лекарског тима за праћење Шешељевог здравственог стања др Милован Бојић на конференцији за новинаре у седишту Српске радикалне странке у Београду
  • Бојић је навео да се не зна који лекови и у којим концентрацијама се дају Шешељу. Навео је да је уместо бетаблокатора од затворског стражара Шешељ добио непознати лек, непознатог облика, али је одбио да га прими
  • Тегобе од којих Шешељ пати могу да изазову тренутну смрт, а дужина, природа и комплексност његовог стања воде ка фаталном исходу, уколико нешто не буде хитно предузето - упозорио је Бојић
  • Шеф тима за одбрану лидера радикала пред Хашким трибуналом, Зоран Красић, рекао је да је Шешељу у четвртак ујутру затворски стражар дао таблету непознатог лека, коју је Шешељ одбио да узме.
  • Према његовим речима, лекар у притворској јединици написао је у белешци да он није Шешељу преписао тај лек и најавио да ће му бити сведок уколико то питање буде хтео да актуелизује

         БЕОГРАД, 8. јануара 2012. (Бета) - Члан лекарског тима за праћење здравственог стања Војислава Шешеља, Милован Бојић изјавио је данас да постоји оправдана сумња да је погоршање здравља лидера радикала последица покушаја убиства.

         „Бојим се да се ради о покушају убиства са умишљајем, јер смо то видели у спречавању лечења Слободана Милошевића“, рекао је Бојић на конференцији за новинаре у седишту Српске радикалне странке у Београду.

        Бојић је навео да се не зна који лекови и у којим концентрацијама се дају Војиславу Шешељу. Навео је да је уместо бетаблокатора од затворског стражара Шешељ добио непознати лек, непознатог облика, али је Шешељ одбио да га прими.

       Према речима Бојића, бившег високог функционера Милошевићевог режима, тегобе од којих Шешељ пати могу да изазову тренутну смрт, а дужина, природа и комплексност његовог стања воде ка фаталном исходу, уколико нешто не буде хитно предузето.

       Бојић је рекао да Шешељ од раније пати од убрзаног и успореног срчаног ритма, аритмије, проблема са јетром, као и да му се у последњем контакту пре хоспитализације пожалио да је психички узнемирен, уморан, да има вртоглавицу, зујање у ушима, нелагодност у грудном кошу, повремено стезање и бол, са осећајем лупања срца.

        Шеф тима за одбрану лидера радикала пред Хашким трибуналом Зоран Красић рекао је да је Шешељу у четвртак ујутру затворски стражар дао таблету непознатог лека, коју је Шешељ одбио да узме.

        Према његовим речима, лекар у притворској јединици написао је у белешци да он није Шешељу преписао тај лек, а такође је најавио да ће му бити сведок уколико то питање буде хтео да актуелизује.

        Красић је рекао да од петка после подне са Шешељем нису контактирали чланови његове породице, као ни представници странке и тима за његову одбрану пред Хашким трибуналом.

       „Војислав Шешељ изложен је сталној тортури у Хашком трибуналу. Мењају се само облици и средства, али је та тортура стално присутна“, рекао је Красић и додао да ће правни тим за одбрану Шешеља упозорити све надлежне у Хагу и Београду да „то што се спроводи над њим превазилази све досадашње облике тортуре“.

       Он је рекао да ће бити затражено да се у праћење здравственог стања и лечење Војислава Шешеља укључе медицински стручњаци из Београда и да се питање његовог здравља „не маргинализује“.

       Председник СРС-а Војислав Шешељ пребачен је због погоршања здравственог стања из притворске јединице у Схевенингену у клинику Лајден у Хагу, у четвртак 5. јануара, а из Хашког трибунала је саопштено да је његово стање стабилно.

(са званичног сајта Војислава Шешеља)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари