АЛЕКСИЋ: Страхујемо за Шешељев живот, а Трибунал му ускраћује и везу са породицом!

ЛИДЕР СРС ЗБОГ ПОГОРШАЊА ЗДРАВСТВЕНОГ СТАЊА ПРЕБАЧЕН У БОЛНИЦУ ЛАЈДЕНУ

  • Трибунал, упркос нашим захтевима, не излази ни са каквим саопштењем. Могуће је: зато што нешто скривају. Независно од тога, лекари који раде за Трибунал за шест година нису успели да дођу до узрочника његових обољења, а недавно лечење, очито, није дало резултате, рекао је за ФАКТИ Борис Алексић
  • Шешељев правни саветник наглашава: Трибунал не само да избегава да било шта саопшти, него и одбија да породици Војислава Шешеља омогући било какву везу са њим. То  је нечувено! То је скандал! Какав је то уопште суд!

         ЛИДЕР радикала Војислав Шешељ - према сазнањима СРС  и своје породице - пребачен је због погоршаног здравственог стања у болницу холандског града Лајдена. Према неповтврђеним информацијама, због обновљених проблема са тахикардијом, аритмијама и „шетајућим“ крвним притиском.

         „Имамо разлога да претпостављамо - рекао је ФАКТИМА  Борис Алексић - да је здравствено стање Војислава Шешеља додатно погоршано и да страхујемо за његов живот. Трибунал, упркос нашим захтевима, не излази ни са каквим саопштењем. Могуће је: зато што нешто скривају. Независно од тога, лекари који раде за Трибунал за шест година нису успели да дођу до узрочника његових обољења, а недавно лечење, очито, није дало резултате.“

         Болница у Лајдену је најбоља од здравствених установа са којима сарађује Хашки трибунал. Међутим, то није нимало умирило ни СРС ни Шешељеву супругу Јадранку и синове јер у ту болницу не долазе пацијенти са лакшим здравственим проблемима.

         „Имамо све разлоге - наглашава Алексић - да будемо подозриви и да страхујемо. Трибунал не само да избегава да било шта саопшти, него и одбија да породици Војислава Шешеља омогући било какву везу са њим. То  је нечувено! То је скандал! Какав је то уопште суд! А без основа и без чак и формалне одлуке му не враћају ни привилеговану комуникацију са правним саветницима коју су укинули на „само“ месец дана. На жалост, овакве ствари се, као по правилу, догађају кад год Впјиславу Шешељу - да би га отсекли о правних саветника, породице и Србије - укину привилеговану конуникацију“.  

         Шешељ је наредне недеље требало да има „породичну посету“ у Схевенингену. Сада је потпуно неизвесно - хоће ли до ње уопште доћи у одобреном року. Јуче ни странка ни породица у том погледу нису успеле ништа да разјасне.

         Да Хашки трибунал није одустао од својих „игара без граница“ против Војислава Шешеља - сведочи и то што се у извештају судије Патрика Робинсона помиње 2015. као година у којој треба да се заврши жалбени део поступка.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари