„Ако Хашки трибунал буде стандард, онда свет добија нову инквизицију“

 

УПОЗОРЕЊЕ КОМИТЕТА ЗА ОДБРАНУ ВОЈИСЛАВА ШЕШЕЉА

- У Хагу 141 Србин осуђен на 1000 година затвора

  • Војислав Шешељ је спреман за завршне речи, спреман је и наш завршни поднесак, али тужилаштво није спремно. Тужилаштво ће се спремити 5. марта 2012. године, и питање је да ли ће се и тада спремити
  • Шта су радили свих ових девет година, када им треба пола године да напишу завршни поднесак
  • Најављено је да ће и амерички амбасадор Стивен Реп посетити Србију. Он је амбасадор задужен за ратне злочине. Он  долази 22. новембра - да изда налоге Борису Тадићу
  • Реч је о монструму који је изјавио да су злочини у Добровољачкој улици, и када је у питању тузланска колона, сасвим оправдани и да је оправдано што су муслимани убијали војнике ЈНА
  • Артман је написала у својој књизи: да су 22 експерта ЦИА и Пентагона 1994. године организовала рад Хашког трибунала: да је Џефри Најс, тужилац у предмету против Слободана Милошевића, био агент енглеске обавештајне службе МИ6; да постоји велики број службеника Хашког трибунала који сарађују са британском и америчком обавештајном службом, који контролишу стратегију кривичног гоњења
  • Ово значи да оптужнице против Срба нису писали независни тужиоци, службеници Уједињених нација, већ лица која су примала упутства од страних влада
  • Робинсон позива да се направи фонд за обештећење жртава, а ми позивамо да се направи фонд у Србији за обештећење жртава Хашког трибунала

        МОЋНИ који стоје иза Хашког трибунала желе да то накарадно наслеђе настави да живи у оквиру међународних односа, да оно постане стандард. Али, ако то постане стандард, онда смо се вратили у време инквизиције, када они који се бране, наравно, неће имати никаквих права, осим да јаучу под мукама – упозорио је Борис Алексић, правни саветник Војислава Шешеља.

        Фактu преносе у целини оно што је Алексић рекао на последњој конференцији за медије Комитета за Шешељеву одбрану:

        «Најпре у вези привилеговане комуникације желим да вас информишем, да је претресно веће три објавило одлуку 10. новембра 2011. године. Она је на француском језику где је Претресно веће три одбило да се изјасни о нашем поднеску, којим смо ми тражили да се врати привилегована комуникација Војиславу Шешељу.

        Одбило је наш захтев, поднесак Војислава Шешеља број 479., којим смо ми тражили да се укине забрана привилеговане комуникације. Њихово образложење је заиста веома чудно.

        Иако су током 2008. године нашли да је Секретаријат, када је у питању Војислав Шешељ, прекршио право на правично суђење, када су му тада забранили комуникацију, они су овај пут рекли да је неопходно да се изјасни председник Међународног суда и да претресно веће три неће да се упушта за сада да разматра тему да ли је ускраћивање комуникације Војиславу Шешељу уједно и кршење његовог права на правични поступак.

        Дакле, они кажу да Војислав Шешељ није употребио све правне лекове, међутим оно што је чудно, то је да поред овог поднеска 479, ми смо упутили и поднесак 480 председнику Трибунала са истим захтевом. Дакле, да се врати привилегована комуникација Војиславу Шешељу, тј. да се не укида, јер смо ми тада превентивно реаговали, и претресно веће три је реаговало.

________________________________________________________________________________

     «Патрик Робинсон је навео да је у току још 16 поступака у претресној фази пред Хашким трибуналом, а 17 оптужених чека на жалбени поступак. Хвали се да је Хашки трибунал завршио постпуке против  126 оптужених лица, од  укупно 161 лица које је оптужено пред  Хашким трибуналом.»

________________________________________________________________________________

        Међутим, председник трибунала ћути, што је заиста неозбиљно. Претресно веће три је доказало да је одлука везана за привилеговану комуникацију могла већ да буде донесена. Међутим председник Хашког трибунала, Патрик Робинсон са Јамајке, одбија да се изјасни о нашем захтеву.

        Поднесак 480 је од 19. октобра 2011. године, а њиме смо тражили да се Војиславу Шешељу омогући нормална комуникација са његовим правним саветницима. Овај поднесак има 54 стране и 15.000 речи. И, видите сада шта ради Хашки трибунал: Претресно веће три доноси одлуку, тројица судија су се изјаснила о томе - Латанци, Хархоф и Антонети - а председник Хашког трибунала ћути, не изјашњава се.

        Он пушта да тај постпуак Секретаријата прође некажњено и да Војислав Шешељ и даље нема привилеговану комуникацију, па се ми уопште не чујемо са њим. Нисмо у могућности да му пошаљемо ни најмањи документ. Нисмо у могућности да му пошаљемо ни факс поруку, нити да добијмо било коју врсту инструкција. Он нема право на правну помоћ.

        Међутим, судија Патрик Робинсон, који је уједно и председник Хашког трибунала, бави се неким другим стварима.

        Он је 11. новембра 2011. године поднео 18. годишњи извештај Уједињеним нацијама. У том извештају нигде не спомиње Војислава Шешеља, он само спомиње тзв. позитивну страну Хашког трибунала, и кука тражећи им новац и нове раднике за Хашки трибунал. Он је навео да је у току још 16 поступака у претресној фази пред Хашким трибуналом, а 17 оптужених чека на жалбени поступак. Хвали се да је Хашки трибунал завршио постпуке против  126 оптужених лица, од  укупно 161 лица које је оптужено пред  Хашким трибуналом.

        Оно што он не наводи, то је да је укупно оптужен 141 Србин и да Хашки трибунал од 1993. године води свој рат против српског народа и против војног и цивилног руководства Срба. Он не каже да су Срби осуђени на 1.000 година, и не каже да је укупно 14 Срба са потерница Хашког трибунала убијено или је умрло, неки под веома сумњивим околностима. Међутим, он се жали Генералној Скупштини Уједињених нација, пред којом подноси извештај, како има великих проблема да се задржи стручан кадар Хашког трибунала.

        И погледајте сада: он унапрад каже да због губитка тог кадра, рад трибунала може да се пролонгира. Дакле, оптужени, они који су у притвору, Војислав Шешељ који је у притвору девету годину, када буду завршне речи 5. марта 2012. године, биће десету година у притвору, он треба да плаћа због неспособности Хашког трибунала!

        Сада је проблем то што они немају довољно особља, можете то да замислите! Онолики тимови тужилаштва, онолики број помоћника - тамо сваки тужилац има свој помоћни тим, ни један тужилац не седне сам да пише своје поднеске, ни један судија не седне сам да пише своје поднеске, или да напише своје мишљење - увек имају помоћ одређених правних саветника, особља у правном тиму!

___________________________________________________________________________________

     «Тек у десетој години притвора биће завршне речи у главном предмету против Војислава Шешеља, и завршиће се првостепени поступак. Али, опет ко зна када јер треба да се донесе првостепена пресуда.»

___________________________________________________________________________________

        То је обично неколико људи, они су доста добро плаћени, и они им помажу у свему томе.

        А судија Патрик Робинсон се унапред правда да ће Хашки трибунал трајати унедоглед, зато што немају довољно кадрова!

        Војислав Шешељ је у Хашком трибуналу девету годину, судија Жан Клод Антонети је 22. октобра 2010. године навео, да је суђење Војиславу Шешељу оборило светски рекорд.  То је председавајући претресног већа три.

        Поставља се питање: шта више чекају ови у Хашком трибуналу?!

        Војислав Шешељ је спреман за завршне речи, спреман је и наш завршни поднесак, али тужилаштво није спремно!

        Тужилаштво ће се спремити 5. марта 2012. године, и питање је да ли ће се и тада спремити.

        Шта су радили свих ових девет година, када им треба пола године да напишу завршни поднесак, шта су они радили?!

        Ето, и то показује колико су оптужбе против Војислава Шешеља неутемељене, јер њима напросто треба пола године да би измислили нешто и ставили у тај завршни поднесак и зато се све то одлаже.

        Тек у десетој години притвора биће завршне речи у главном предмету против Војислава Шешеља, и завршиће се првостепени поступак. Али, опет ко зна када јер треба да се донесе првостепена пресуда.

        На овај начин, неозбиљан начин, са оваквим извештајима које подноси Патрик Робинсон, то је заиста застрашујуће шта се дешава Србима. Он, Патрик Робинсон, у свом извештају позива да се направи фонд за обештећење жртава, а ми позивамо да се направи фонд у Србији за обештећење жртава Хашког трибунала.

_________________________________________________________________________________

     «Опет се појављује Серж Брамерц у Србији и тражи неке нове истраге, врше се нови притисци на Србију. Сви оптужени су ухапшени и изручени, међутим и даље трају притисци. То значи да они долазе у Београд  да би дали иснструкције прозападном режиму Бориса Тадића.»

_________________________________________________________________________________

        Јер, они ће по међународним стандардима морати да плате милионске суме, због тога што су незаконито у притвору држали грађане Репбулике Србије. И због тога што су им оптужнице писали, како наводи Флоренс Артман у својој књизи „Мир и казна”, агенти и сарадници британске и америчке обавештајне службе, а не независни тужиоци и службеници Уједињених нација. Дакле, тај фонд ће морати заиста да се позабави том озбиљном проблематиком, да би обештетио жртве Хашког трибунала. Највеће жртве Хашког трибунала су Срби, највећа жртва је међународна правда и истина.

        Да бисте видели колико све то има смисла, ви знате да је Србија, наводно, како кажу, испунила све обавезе пред Хашким трибуналом. Међутим, мало мало, опет се појављује Серж Брамерц у Србији и тражи неке нове истраге, врше се нови притисци на Србију. Сви оптужени су ухапшени и изручени, међутим и даље трају притисци. То значи да они долазе у Београд  да би дали иснструкције прозападном режиму Бориса Тадића.

        Најављено је да ће и амерички амбасадор Стивен Реп посетити Србију. Он је амбасадор задужен за ратне злочине. Он  долази 22. новембра. Долази да изда налоге Борису Тадићу. Иначе, реч је о монструму који је изјавио да су злочини у Добровољачкој улици, и када је у питању тузланска колона, сасвим оправдани и да је оправдано што су муслимани убијали војнике ЈНА.

        Ево како то каже амерички амбасадор за ратне злочине: „То су случајеви у којима су жртве војници, а ратни закон има одређене одредбе који наводе да у одређеним околностима напад непријатељских војника може бити ратни злочин, али генерално то није злочин“.

        Да ли можете да замислите такву глупост да неко може да изјави, још да кажу да је стручњак за ратне злочине. Дакле, тај монструм амерички је оправдавао злочине над војницима ЈНА, над ненаоружаним војницима.

________________________________________________________________________________

     «Постоји велики број службеника Хашког трибунала који сарађују са британском и америчком обавештајном службом, који контролишу, како наводи Флоренс Артман, стратегију кривичног гоњења.»

________________________________________________________________________________

        Зато, само да вас подсетим каква је била наредба муслимана и паравојних формација Алије Изетбеговића по питању Добровољачке улице. Они су издали следеће наређење: Да се покретна возила, како кажу непријатеља, униште, да се спреме запаљиве смесе и све спали. То је било наређење 3. маја 1992. године, пошто је договорен споразум о извлачењу војника ЈНА из Сарајева и на челу колоне се налазио генерал Луис Мекензи.

        Када је његово возило прошло, муслиманске паравојне терористичке снаге Алије Изетбеговића су затвориле обруч и убиле велики број људи. Тада су 42 војника погинула, 71 је рањен а 215 је заробљено и мучено. А амерички амбасадор Стивен Реп каже да то није злочин и оправдава овакав чин.

        Он је задужен такође за деловање Хашког трибунала и он долази у Београд да изда налоге Борису Тадићу да му до краја каже шта мора да ради по питању Хашког трибунала, шта да ради са суђењем Војиславу Шешељу, шта да ради са суђењем Ратку Младићу.

        Ово управо показује оно што смо ми причали раније: да САД имају огроман утицај на рад Хашког трибунала. Као и оно што је Флоренс Артман написала у својој књизи: да су 22 експерта ЦИА и Пентагона 1994. године организовала рад Хашког трибунала: да је Џефри Најс, тужилац у предмету против Слободана Милошевића, био агент енглеске обавештајне службе МИ6; да је Бил Стубнер, главни помоћник главног тужиоца Ричарда Голстона, био агент америчке војне обавештајне службе; да постоји велики број службеника Хашког трибунала који сарађују са британском и америчком обавештајном службом, који контролишу, како наводи Флоренс Артман, стратегију кривичног гоњења.

________________________________________________________________________________

     «Американци, Енглези, Французи и други који су растурали бившу Југославију доживљавају Србе као непријатеље. Зато се на овакав начин и понашају кроз Хашки трибунал. Зато држе Војислава Шешеља.»

________________________________________________________________________________

        Ово значи да оптужнице против Срба нису писали независни тужиоци, службеници Уједињених нација, већ лица која су примала упутства од страних влада! То је директно кршење члана 100. Повеље Организације Уједињених нација! То је такође директно кршење и самог статута Хашког трибунала, али такође кршење правилника за службенике Уједињених нација, јер се људи за које се утврди да раде за стране владе, избацију из Уједињених нација на улицу и против њих могу да се покрену одређени постпупци. То је правило.

        Сада видите да је апсолутно истина и оно што је причао Војислав Шешељ од почетка: да они њега и српски народ доживљавају као непријатеље, да су се током деведесетих година борили да побију што већи број Срба. Борили су се против српског народа током деведесетих година и наставили су да се боре против српског народа користећи Хашки трибунал.

        Њихов мотив је јасан: побити и елиминисати што већи број Срба, оптужити Србе за све злочине као непријатеље.

        Американци, Енглези, Французи и други који су растурали бившу Југославију доживљавају Србе као непријатеље. Зато се на овакав начин и понашају кроз Хашки трибунал. Зато држе Војислава Шешеља.

        Десета година ће бити када буду завршне речи у главном поступку. Да ли је то игде било?! Није било!

_______________________________________________________________________________

     «Интересантно је и веома симболично да се у самом називу Хашког трибунала указује на то да они не поштују презумпцију невиности јер то је Међународни кривични суд за суђење одговорним лицима.»

_______________________________________________________________________________

        Они су се позвали на неке примере из Руанде. Међутим, на њихову жалост, у тим предметима је било више оптужених, било је шест оптужених. Када имате више оптужених, онда дужину трајања постпука делите са бројем оптужених. Нигде не постоји пример за оволику дужину трајања поступка, као код Војислава Шешеља!

        У светлу ових чињеница, позивамо и одговорне у Републици Србији, а свакако и у Руској Федерацији, да реагују у заштиту људских права оптужених Срба и Војислава Шешеља пред Хашким трибуналом.

        Хашки трибунал је матрица, образац, који они желе да користе на међународном нивоу и када су други судови у питању. Они желе тако да се понашају и према Русији, Кини, Бразилу, Индији и према Ирану, и према свим слободним државама и нацијама. Према свима који су противници САД.

        Они желе да то накарадно наслеђе Хашког трибунала настави да живи у оквиру међународних односа, да оно постане стандард.

        Али, ако то постане стандард, онда смо се вратили у време инквизиције, када они који се бране, наравно, неће имати никаквих права, осим да јаучу под мукама.

        Интересантно је и веома симболично да се у самом називу Хашког трибунала указује на то да они не поштују презумпцију невиности јер то је Међународни кривични суд за суђење одговорним лицима. Они унапред кажу да је неко одговоран за кршења међународног хуманитарних права. Дакле, то је јасна порука.»

 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари