Салкић оптужио Београд да са Српском прави односе као да је она део Србије

ТВРДИ ДА ЈЕ ПРОЈЕКАТ „ПОДРИЊЕ” ЗАМИШЉЕН ДА ОБЕЗБЕДИ БРИСАЊЕ ГРАНИЦЕ ИЗМЕЂУ РБИЈЕ И РС

         ПОТПРЕДСЕДНИК Републике Српске (РС) Рамиз Салкић оптужио је вечерас власти Србије да желе да избришу границе и створе односе са РС као да је она саставни део Србије.

         „Они само декларативно говоре о томе како поштују БиХ и њен суверенитет, али никада на састанцима не стављају обележја БиХ, иако је РС само ентитет у БиХ. Пројекат 'Подриња' је у основи замишљен за брисање граница између РС и Србије”, казао је Салкић за регионалну Н1 телевизију.

         Он сматра да је “неопходна реакција друштвене заједнице и интелектуалаца који знају шта значи овај пројекат”.

         „Неки данас желе учинити оно што нису успели од 1992. до 1995. године, избрисати границе и створити односе са РС као да је саставни део Србије”, оценио је Салкић, коментаришући данашњу заједничку седницу влада Србије и РС у Београду.

         Он је додао да је после таквих састанака “тешко чути нешто позитивно што се тиче БиХ”.

         „То су поруке које излазе у јавност, али бојим се да је страшније оно што се прича, а не излази у јавност”, казао је Салкић.

         Говорећи о одлуци парламента РС да суспендује одлуку о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ, он је оценио да та одлука није ни требало да буде донета и да је важно што је сада поништена.

         „Видели смо сам ток Народне скупштине РС, да је председник ентитета (Милорад Додик) на сваку реплику говорио по 15 минута. Он је то искористио као своју велику трибину, говорио је пет, шест сати, причајући од шверца цигарета до продаје сена. То је био задатак, да се оде од теме и да се не говори о поништавању одлуке коју су они донели”, сматра бошњачки потпредседник РС.

         Салкић је још рекао да се за време свог боравка у Бањалуци, од 2002. године, “наслушао и нагледао” разних декларација и резолуција, додавши како је Додик тим резолуцијама “испунио обавезе према онима који су му то наредили и та прича ће се на томе завршити”.

         Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

milovan's picture
milovan 23:49 10.11.2017.

  • +15
Voting is closed.

Nazalost nije tako kao sto govori Salkic, a meni bi bilo Drago kad stvarno nebi bilo te granice. Nadam se da ce on to i doziveti, nije to daleko.

Slobodanka's picture
Slobodanka 11:07 11.11.2017.

  • +14
Voting is closed.

Salkić neka upita sam sebe: Kakve odnose BIH pravi sa Srpskom da bi ona ostala i to postojano u BIH.
Kad su ubijali masovno Srbe odmah na početku i kasnije tokom rata, a znamo i za zločine u Podrinju, kakvu su to BIH onda zamišljali? Kad ne sude Oriću i ostalim ratnim zločincima da li i tada misle na celovitu BIH?!

Zar Srbija treba da se ponaša prema Srpskoj slično kao Orić, a da bi zadovoljila Salkića i njemu slične?!

Padre's picture
Padre 12:05 11.11.2017.

  • +9
Voting is closed.

Da se vi ne ponašate, kao da su vam ju ukrali, i Srbija bi se ponašala drugaćije!

Додај коментар