Вучић признао да 90 одсто народа не подржава његове реформе

ВУЧИЋУ, АКО ПОШТЕНО ПОЗИВАШ „НА ЦРТУ“

- ИЗАЂИ ИЗ ВЛАДЕ ПРЕ ИЗБОРА КАО ГЕОРГИЈЕВСКИ

Александар Вучић

  • Изјавио да је уверен да је двоје отетих држављана Србије у Либији живо и да у том случају „има чудних ствари“
  • Видим да народ не подржава највећим делом реформе које морамо да спроводимо и због тога се лоше осећам, јер нема смисла да се то ради ако грађани нису за то. Погледао сам истраживања према којима је више од 90 одсто грађана против реформи владе. Једнако ми није било лако кад сам видео да је највећи број присутних на протестима испред владе из Српске напредне странке
  • „Радим вредно свакодневно, ниједну суботу и недељу нисам имао слободно, што није сасвим нормално“, приметио је премијер и поновио да 1.200.000 људи има сада већа примања него икада, да цео свет види како напредујемо, само код нас не виде
  • ФАКТИ: Ево, премијер тврди да он ради све најбоље за Србију - а и да то нико боље од њега не би могао - и да то виде сви само не види његов народ. Он је геније, његова странка је напредна да напреднија не може бити, а проблем је у назадном и незахвалном народу. Отео пензионерима и запосленима у јавном сектору стотине милиона евра и још би да их обавеже да буду задовољни! Баш напредно! Како да отимање пензија не буде реформаторски подвиг?! Вучићу нимало му не смета што су њиме задовољни Џозеф Бајден и Мајкл Кирби! Јер, та двојица - за разлику од народа Србије - и Вучићу, и његовим реформама, и самој Србији желе све најбоље. А зна се да њега и Србију на исти начин воле и Ангела Меркел и Себастијан Курц. Има их у Србима непријатељским земљама за цео пук

        ПРЕМИЈЕР Александар Вучић изјавио је данас да је уверен да је двоје отетих држављана Србије у Либији живо и да у том случају „има чудних ствари“.

        „Уверен сам да су живи, иначе се не би водили разговори“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Влади Србије.

        Додао је да српски обавештајци више знају о томе ко је уплетен у отмицу, како се она догодила, под којим условима и околностима.

        „Ако бих вам објашњавао са ким се разговара, ушао бих у врсту обавештајног лавиринта из кога ни ви ни ја не бисмо могли да изађемо. Чини ми се да ми више знамо о томе ко је уплетен, како се догодило, под којим условима и околностима, има ту чудних ствари“, рекао је Вучић.

        Вучић је рекао и да види да се народ противи реформама и да је, ако тако мисле грађани, увек спреман да изађе на црту свима, те да је ако изгуби спреман да преда власт за разлику од других.

        „Искрено, видим да народ не подржава највећим делом реформе које морамо да спроводимо и због тога се лоше осећам, јер нема смисла да се то ради ако грађани нису за то“, изјавио је Вучић, уз опаску да је погледао истраживања према којима је више од 90 одсто грађана против реформи владе које је он иницирао.

        Једнако му није било лако, додао је, кад је видео, да је највећи број присутних на протестима испред владе из Српске напредне странке.

        „Све то ме погађа и није ми свеједно“, рекао је премијер и поновио да влада није повећала плате и доделила једнократну помоћ због избора, као што су то неки раније чинили.

        „Ми ово нисмо радили због избора, већ на основу стабилних и чврстих темеља, за будућност Србије и из наших извора, а не кредита“, истакао је премијер и проучио:

        „Немојте држави да држите придике о увредама. Увреда је дати 7.000 динара, а 2008. када је дато 5.000 то није била увреда. Како их није срамота“.

        Додао је да он није Бојан Пајтић, који се држи за фотељу и ако то народ неће, те нагласио да за њега политика има „велико П“ и да се њоме бави да би нашем народу донео нешто.

        „Радим вредно свакодневно, ниједну суботу и недељу нисам имао слободно, што није сасвим нормално“, приметио је и поновио да 1.200.000 људи има сада већа примања него икада, да цео свет види како напредујемо, само код нас не виде.

        Премијер је поручио критичарима из претходне власти да му не држе лекције о патриотизму, јер, како је истакао, актуелна власт ниједном није одустајала од интереса Србије, али ни од пријатељства са Русијом и ЕУ.

        Он је додао да није потребно да му држе лекције о патриотизму они за чије време је Косово добило независност, чије су реакције на то биле, не да помогну народу, већ који су гледали где има џамија како би се спалила.

        „У моје време свега једна и по земља је признала Косово, а у њихово 103“, навео је Вучић приметивши да би, да је одлука о чланству Косова у Унеско доношена раније, Србија засигурно изгубила битку, као и да се претходна власт сигурно не би усудила да одговори на резолуцију о Сребреници која се спрема у УН.

        С тим у вези посебно је поменуо Борислава Стефановића, уз опаску да сада и не зна у којој је он странци, поручивши да не треба да му држи придике о продаји Телекома неко из редова оних који су три пута покушали да продају ту компанију и који су лоше преговарали о НИС, те направили лоше резултате на Косову.

        „О понижавању радника говорите ви који сте их уништили, који сте постали богати у приватизацији, а раднике оставили на улици. Говорите о онима који су први пут спустили ниво незапослености испод 20 одсто“, поручио је Вучић и и додао да га критикују они који су се шепурили у авионима и причали о резолуцијама, а онда одустајали од њих.

        На критике о ТВ претплати, које су му одмах синоћ упутили НУНС, НДНВ и још неки, одговорио је да треба коначно да се изјасне шта хоће - да претплата буде 500 или 150...

        „Шта год да урадите ништа не ваља. Најбоље је требало да оставимо ђубре које смо гледали сваки дан на Београду на води. Ово што смо урадили је грозно, дај да вратимо да тамо буде јавни тоалет и да се скупљају наркомани“, навео је Вучић.

Споразум о Заједници српских општина за Србију је завршена ствар

        Вучић је изјавио да је за Србију споразум о ЗСО завршена ствар и додао да је Србија спремна за наставак дијалога са Приштином.

        „Србија је спремна за наставак дијалога са Приштином, Србија је разговарала, преговарала и договорила споразум о ЗСО - тај споразум је потписан и то је за нас завршена ствар“ рекао је Вучић.

        Вучић је, одговарајући на питања у вези са тим да се из Приштине, па и ЕУ могу чути неке најаве о евентуалним разговорима из почетка, рекао да је стање овакво: „Они кажу то што смо се договорили, а што њима одговара то треба Срби да имплементирају“ рекао је Вучић и додао да смо скоро све имплементирали и да се сада покушава наћи нешто да нисмо урадили да би „правили баланс и рекли и једна и друга страна нису нешто испуниле“.

        „Они би да се поново отвори тема ЗСО“, додао је премијер и поновио да је споразум потписан и да је то за нас завршена ствар. Ако неко жели да отвара тему о томе ко је и шта је у складу са којим уставом онда се отвара озбиљна и веома опасна Пандорина кутија, поручио је премијер и закључио: „Нисам сигуран да би то Улрике Луначек желела“.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари