Вучић прихватио све захтеве Светске банке „без обзира на политичку цену“

СВИ УСТУПЦИ У СЛАВУ „БУДУЋНОСТИ РЕФОРМСКОГ ПРОЦЕСА“

     Голдштаjн и Вучић

  • ФАКТИ: Каква храброст! Каква државничка мудрост и далековидост! Само европска, напредна власт у Београду може овако храбро прихватати све захтеве и ултиматуме Светске банке и ММФ! Само злобници то могу да тврде да свака нормална земља бежи од ММФ к'о ђаво од крста!

         ПРЕМИЈЕР Србиjе Aлександар Вучић прихватио jе данас, у разговору са директорком Светске банке за Jугоисточну Eвропу Eлен Голдштаjн, све кључне предлоге те финансиjске институциjе и рекао да ће Србиjа храбро наставити своj реформски курс без обзира на политичку цену.

        Голдштаjн jе истакла да се Србиjа налази на прекретници и пред дефинитивном одлуком коjа ће одредити будућност реформског процеса, саопштила jе Kанцелариjа Владе Србиjе за сарадњу са медиjима.

         „Oво jе одлучуjући период за Србиjу коjа мора да крене у хитно реструктурирање jавних предузећа, али и да заврши започети процес приватизациjе, као и ликвидациjе оних фирми коjе извлаче новац из српског буџета, а фактички не постоjе годинама“, истакла jе Голдштаjн.

        Вучић jе прихватио све кључне предлоге Светске банке и рекао да ће Србиjа храбро наставити своj реформски курс без обзира на политичку цену, jер наjважниjи задатак и резултат Владе мора да буде сигурна будућност Србиjе.

        Tоком сусрета обострано jе закључено да ће Србиjа, уколико спроведе све предвиђене реформске мере, за две године бити економски лидер у региону.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари