ВУЧИЋ: Поводом Косова још неке ствари могу да искрсну и неће све бити лако

ВИЦЕПРЕМИЈЕР - КАО И ПРЕМИЈЕР ДАЧИЋ - „ПРОДАЈЕ ЖВАКУ“

ДА ЋЕ 21. ЈАНУАР БИТИ „ВАЖАН И ВЕЛИКИ ДАН ЗА СРБИЈУ“

Алексдандар Вучић

  • „Наш циљ је да све што је до нас завршимо до 2018, а онда није више на нама да ли ћемо у ЕУ бити примљени 2020“ - изјавио Александар Вучић уочи поласка за Брисел
  • РИКВЕРЦ: Изјавио да постоје одређене информације које наводе на помисао да истрага о убиству младића у Пећи, 1998. године, није обављена на најпрофесионалнији начин
  • ФАКТИ: Ево признања: „А онда није више на нама да ли ћемо у ЕУ бити примљени 2020.“. Дакле: он, Дачић и Николић ће да учине на штету Србије све што им траже - без икаквог утицаја на оно што ће уследити! Помињање 2020. је само жалосни смоквин лист који прикрива оно што је много горе: не зна београдски послушни тријумвират ни хоће ли нешто бити 2030!

        ВИЦЕПРЕМИЈЕР Алексдандар Вучић поручио је данас да је циљ Србије да посао око приступања ЕУ заврши до 2018. године, а да очекује да ће 2020. Србија постати пуноправни члан Уније.

        „Наш циљ је да све што је до нас завршимо до 2018., а онда није више на нама да ли ћемо у ЕУ бити примљени 2020“, рекао је Вучић новинарима у Влади Србије.

        Оценивши да је сутра, када ће бити одржана прва међувладина конференција у Бриселу, важан и велики дан за Србију, Вучић је рекао да ће на данашњој седници владе морати да се усагласе нека питања у вези са преговарачким оквиром Србије, како би влада једногласно изашла пред партнере у Бриселу.

        Он је навео да се то пре свега односи на поглавље 35, посвећено Косову, али не само на то поглавље, и да је међу тим питањима и изјашњавање грађана о приступању ЕУ на референдуму који би могао да буде одржан 2019. године.

        Говорећи о преговарачком оквиру Вучић је рекао да се још не зна тачно како ће изгледати поглавље 35, рекавши да неке ствари могу да искрсну и да неће све бити лако. Вучић је потврдио да ће у делегацији Србије сутра бити и министар без портфеља задужен за европске интерграције Бранко Ружић.

        На питање да ли ће Ружић остати министар у Влади Србије, Вучић је рекао да се на бави спекулацијама.

        Вучић је изјавио да ће се за неколико дана бавити питањем ванредних парламентарних избора, будући да је пред Србијом сутра важан дан у Бриселу и да се свакодневно суочава са проблемима које је потребно решавати.

        „Обавили смо велики посао, гледамо у будућност и заиста смо у потпуности концентрисани на оно што ће се сутра дешавати у Бриселу и на проблеме са којима се суочавамо у земљи. Имамо данас Социјално-економски савет, морамо да разматрамо како да решимо питање закона о раду, стечају и приватизацији“, рекао је Вучић новинарима у Влади Србије.

        Замољен да прокоментарише нагађања медија о томе да ли ће ванредних парламентарних избора бити или не, Вучић је рекао да се не бави спекулацијама и да их не подноси, те да ће се тим питањем бавити за неколико дана.

        Први потпредседник владе изјавио је да постоје одређене информације које наводе на помисао да истрага о убиству младића у Пећи, 1998. године, није обављена на најпрофесионалнији начин.

        „Радимо на томе“, рекао је Вучић новинарима у Влади Србије и навео да је то све што у овом тренутку може да каже.

        У кафићу Панда у Пећи, 1998. године убијено је шест младића српске националности.

        Упитан - да ли је тачно да је бивши шеф кабинета министра полиције Ивице Дачића, Бранко Лазаревић позван у среду, 22.јануара, на саслушање - Вучић је кратко одговорио: „Питајте тужиоца“.

        Београдска штампа пише данас да је Тужилаштво за организовани криминал позвало Лазаревића, да у среду, 22. јануара, у својству осумњиченог сведочи о везама са припадницима нарко клана Дарка Шарића. Лазаревићу, који је отправник послова амбасаде Србије у Атини, позив је послат преко Министарства спољних послова и постоји потврда да ће у среду доћи на саслушање, пишу „Блиц“ и „Информер“

        (Тањуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари