Тадић се као дављеник хвата за резолуцију 1244

Председник Србије већ говори о `другом документу` који би могао да буде донесен на основу акта чије напуштање тражи Преокрет

* Резолуција 1244 је документ из којег је могуће да проистекне споразум, један други документ који би регулисао питања која данас сви покушавају да реше, пре свега на северу Косова, уверен је Тадић

* Тај други документ би, како је нагласио, могао да обезбеди и безбедносне гаранције за Србе у јужним општинама и гаранције за манастире, српско историјско наслеђе и имовину

* Србија није таква земља, закључио је, која ће одустати од међународног документа који је једина основа да се заштите легитимни и основни интереси српског народа на Косову

* ФАКТИ: Где ли само ишчезоше – не приође ни недеља – статус севера Косова и борба за тај статус? У име чега ли се све сведе само на `безбедносне гаранције за Србе у јужним општинама и гаранције за манастире, српско историјско наслеђе и имовину`?

         НОВИ САД, (ФоНет) - Председник Србије Борис Тадић изјавио је да нема тог притиска који би га натерао да одустане од резолуције 1244 у представљању Косова на регионалним скуповима.

         Тадић је новинарима у Новом Саду, после доделе награде "Др Зоран Ђинђић" за младе научнике и истраживаче, рекао да Србија не може да одустане од резолуције 1244, која је успоставила мир и представља последњи међународни акт који гарантује заштиту људских права и живота људи на Косову и Метохији.

         "Резолуција 1244 је документ из којег је могуће да проистекне споразум, један други документ који би регулисао питања која данас сви покушавају да реше, пре свега на северу Косова", рекао је Тадић.

         Тај други документ би могао да обезбеди и безбедносне гаранције за Србе у јужним општинама и гаранције за манастире, српско историјско наслеђе и имовину, додао је Тадић.

         Србија није таква земља која ће одустати од међународног документа који је једина основа да се заштите легитимни и основни интереси српског народа на Косову, поручио је Тадић.

         Тадић је додао да 2012. године сигурно неће бити решен проблем новог таласа економске кризе, нити ће наредне године бити масовног запошљавања.

         Сви који би данас рекли да следеће године доносе решење за други талас кризе обмањују грађане. Могуће је једино зауставити раст незапослености и то искључиво страним инвестицијама, рекао је Тадић.

         Србија пажљиво прати збивања у међународној економији од које је зависна, посебно у Европској унији (ЕУ), рекао је Тадић и подсетио да 60 одсто извоза Србије иде на тржиште ЕУ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари