Србији отет део територије, има наметнуту базу САД, а Николић тврди да она „нема непријатеље“!

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ УВЕРЕН ДА ЈЕ ЊЕГОВА ЗЕМЉА ПОСТАЛА

ПРЕСТИЖНО МЕСТО ЗА РАЗМИШЉАЊЕ

Томислав Николић

  • ФАКТИ: Којом брзином у Србији нестају радна места, а и с обзиром да је све више полугладних који су запослени - већинској Србији неће ни преостати ништа друго него да на гладан стомак РАЗМИШЉА. О томе шта ће са собом и својом најнапреднијом влашћу која унапред непогрешиво погађа шта би њене газде из Берлина, Брисела и Вашингтона волеле. А пошто Србија има председника који је све изразмишљао за векове унапред - он ће, нема сумње, државнички бринути о ономе што је имао на уму кад је рекао да је „Србија и данас у обавези да сачува и унапреди себе и друге“

        ПРЕДСЕДНИК Србије Томислав Николић изјавио је да је Србија једна од ретких, ако не и једина држава која данас нема непријатеља, али да се многи њени пријатељи свађају или међусобно ратују.

         „Ту своју јединствену позицију нудимо као изузетну предност током председавања ОЕБС-у у решавању конфликтних ситуација којима је, нажалост, оптерећено наше доба“, рекао је Николић на пријему у згради Председништва поводом Дана државности Србије.

        Он је казао да Србија данас види и разуме свој геостратешки положај као предност и шансу „у сваком смислу - од економског развоја до промотера стабилности у региону на који свет може да рачуна као на партнера посвећеног миру, напретку и развоју добросуседских односа“.

        Председник је навео да се Србија прочула по својим успесима у реформама, али и у спорту, култури, и по младим научницима, и да је постала „престижно место за размишљање, од инвестиција до туристичких изузетности“.

        Николић је подсетио на доношење Сретењског устава 15. фебруара 1835. године, казавши да он представља „главне темељне вредности које данас живимо, као што су уставна ограничења владара и заштита људских права и слобода.

         „Србија је и данас у обавези да сачува и унапреди себе и друге, да и у будућности уграђује своје име у цивилизацијске тековине као што је то у своје време, искораком и визијом, учинио Сретењски устав“, истакао је он.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари