Скот би да одбрану од агресије НАТО прогласи за злочин и - злочиначку

ИЗЈАВИО ДА ГА НЕКИ И У СРБИЈИ ПИТАЈУ: ЗАШТО СЕ ОСУЂЕНИ РАТНИ ЗЛОЧИНЦИ ТРЕТИРАЈУ КАО ХЕРОЈИ?

  • ФАКТИ: Амерички амбасадор у Београду не разуме или се прави да не разуме: да су за све народе на планети хероји они који су се супротстављали САД или НАТО. И да су они то утолико више што Американци више покушавају да их демонизују. А оно „зашто се осуђени…” – мора да су га питали Ненад Чанак или Наташа Кандић

         АМБАСАДОР Сједињених Држава у Србији Кајл Скот упитао је зашто се оптужени и осуђени ратни злочинци на Балкану код куће третирају као хероји, преноси лист Данас у издању од петка.

         „Ја сам амбасадор Сједињених Држава у Србији, не у Хрватској, али и то води ка ваљаном питању које сам чуо у овој земљи: зашто се оптужени, чак и осуђени ратни злочинци, у овом региону код куће третирају као хероји?”, рекао је Скот.

         Он је тако одговорио замољен да прокоментарише изјаву министра одбране Србије Александра Вулина да га чуди што амбасадор САД “не види подривање имиџа хрватске државе” тиме што је хашки оптужених Анте Готовина саветник у Влади Хрватске.

         Вулин је у Нишу на скупу бивших старешина Треће армије Војске Југославије за време НАТО бомбардовања, међу којима је био и генерал у пензији и хашки осуђеник Владимир Лазаревић, казао да се „тих људи... никада није постидела војска којој су командовали, и никада их се није постидео народ који су бранили и одбранили”.

         После те изјаве реаговао је амбасадор САД у Србији Кајл Скот тако што је на Твитеру пренео текст „Вашингтон поста” под насловом “Српски министар одбране хвали осуђеног ратног злочинца”, оценивши да “месеци рада на побољшању имиџа Србије у САД могу бити подривени једном изјавом”.

         Вулин је одбацио ту оцену амбасадора САД у Београду, рекавши да Србија није изазвала ратове и да не треба да се стиди оних који су је бранили.

         „Лазаревић је слободан човек, а моје је право да поштујем и његову борбу и борбу мог народа. Да ли треба да хвалим бомбардовање и тражим оправдање за отцепљење Косова и Метохије? Не знам војску која би се одрекла и постидела генерала Лазаревића, а ја сигурно нећу”, навео је Вулин.

         Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да амерички амбасадор у Београду не би требало да се меша у унутрашње ствари Србије.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Водканов's picture
Водканов 00:12 13.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Видећемо који ће све Срби бити хероји кад Србија уђе у НАТО. Мислите да неће, ма, неће вас нико ни питати јер се томе противи све мањи број Срба, па чак и коментатора на овом сајту!

Аnonymus's picture
Аnonymus 01:50 13.10.2017.

  • +27
Voting is closed.

Vladimir Lazarevic je srpski heroj I jedan od najsposobnijih oficira. Izdajnicka 5-oktobarska garnitura, finansirana I instalirana od strane jenkija ga je sramno izrucila u gulag, finansiran od strane salafista S.Arabije, koga jenkiji sada hoce da predstave kao regularan I pravedan sud. Cilj je bio da se opravda agresija I genocid jenkijevaca nad srpskim narodom I da Srbi sami sebe predstave kao genocidne. U tome su ucestvovali najgori izdajnici srpskog naroda pocev od djindica I draskovica pa sve do onog zalosnog kostunice.

Generale, siguran sam da ces citati ove komentare. Nastavi sa borbom I znaj da pravi srpski rodoljubi visoko cene tvoje zasluge za narod poput Stepe, Misica I Bojovica a da ce ovaj sljam, od kojih su mnogi jos na vlasti ili u laznoj opoziciji, istorija postaviti na svoje sramno mesto a najveci deo bi trebao da bude postavljen uza zid.

Драгослав Бајагић's picture
Драгослав Бајагић 08:31 13.10.2017.

  • +22
Voting is closed.

Скот би требао да се стиди америчке војске која је побила милионе цивила у последњих 50 година. Требао би да схвати да представља монструозну државу омражену у целом свету. Бојим се да он не зна шта су морал, част и савест...

Историја ће запамтити генерала Лазаревића као часног војника који је очитао дебелу лекцију ”најмоћнијој” армији на свету и открио свима запањујућу немоћ и импотенцију те ”свемоћне” злочиначке организације...

Nomen est omen

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 11:31 13.10.2017.

  • +12
Voting is closed.

Zacepiti njusku tom Skotu.
On se nalazi u Srbiji a ne u amrickoj stenari.

AntiBot's picture
AntiBot 14:51 13.10.2017.

  • +13
Voting is closed.

Gospodine Skot...nas kad neko bombarduje, a neko nas brani od toga, onda...onaj ko nas je bombardovao je zlocinac, a ko nas je branio heroj. Da li je sad jasnije? Srbija jeste Americka kolonija, i tu nema dileme, ali ne mozete nam zabraniti da mislimo i da se ponosimo ljudima koji su vam pokazali zube braneci nas od vasih bombi!! Sto se mene tice...zelim vam isto iskustvo koje smo mi imali, sa sve "Smirelom" i "Shizelom"!

Додај коментар