Ђелић ће, после Србије, усрећивати Либију

ЕБРД формирала `високу саветодавну групу  "Од транзиције ка транзицији" за окупиране и полуокупиране Арапе

* Осмочлану групу још чине `водећи европски реформатори`, попут министра спољних послова Пољске Радослава Сикорског, бившег премијера Чешке Јана Фишера, потпредседника владе и министра финансија Словачке Ивана Миклоша и бившег министра финансија Турске Кемала Дервиша

* ФАКТИ: Дерикожа је у Русији фактички persona non grata, србију су он и остали `реформатори` ојадили. Вероватно га је управо то сврстало међу `водеће европске реформаторе`. А сад ће сви `водећи европски реформатори` бити `цивилизатори` у бомбардованим и извана дестабилизованим арапским земљама. Део постокупационог механизма. Наздравље!

         ЕВРОПСКА банке за обнову и развој (ЕБРД) изабрала је бившег потпредседника Владе Србије Божидара Ђелића за члана високе саветодавне групе "Од транзиције ка транзицији", чији је циљ да пружи помоћ новим арапским владама у демократским и економским реформама.

         Ђелић је у изјави за медије навео да се нада да ће његово искуство, стечено претходних година, не само у Србији, већ и у Пољској и Русији, допринети бољем раду саветодавне групе.

         "Већ 27. фебруара ћу, на позив ЕБРД, боравити у Казабланци на састанку са тамношњом новом владом", рекао је Ђелић.

         Он је додао да је захвалан Европској банци за обнову и развој на позиву и да му је част да буде члан групе "Од транзиције ка транзицији".

         Ту осмочлану групу чине водећи европски реформатори, попут министра спољних послова Пољске Радослава Сикорског, бившег премијера Чешке Јана Фишера, потпредседника владе и министра финансија Словачке Ивана Миклоша и бившег министра финансија Турске Кемала Дервиша.

 


Слични садржаји

Коментари