Директор „Путева Србије“ Црнотравцима: „Добићете пут ако гласате за Српску напредну странку…“

ВУЧИЋ ГА ПРЕКИНУО РЕЧИМА: „ДРОБЊАК, ТО НЕМОЈ ДА РАДИШ НИКАДА, ГЛАСАЈТЕ ЗА КОГА ХОЋЕТЕ“…

Вучић, Михајловић и Дробњак

  • Премијер рекао и да га не интересује за кога ће Црнотравци гласати, па мало касније указао: „Закон о платним разредима, који радимо, за иста радна места и исте послове предвиђа исту плату и у Београду и у Црној Трави, па ако се онима у Београду то не свиђа, нека дођу да виде како се живи у Црној Трави“
  • ФАКТИ: Да не рече Александар Вучић Црнотравцима да ге не интересује како и за кога гласају - можда би било више који би примили здраво за готово „инцидент“ са Зораном Дробњаком. Јер, ко зна Вучића - зна да га гласања и избори интересују више од свега. Зато: уопште није немогуће да је „инцидент“ био изрежиран, односно договорен са Дробњаком. Да је он лидеру СНС само „подигао лопту за смеч“. Уме то Александар Вучић. Уосталом, Дробњак ће управо зато, нема сумње, проћи само са овим вербалним укором…

        ПРЕМИЈЕР Србије Александар Вучић обећао је јуче грађанима Црне Траве да ће бити изграђен пут од те опшитне до Предејана.На фарми стоке у околини вароши Црна Трава, Вучић је рекао да ће у наредној години бити изграђено 12 километара тог пута, за шта ће бити обезбеђено три милиона евра, док ће остатак пута од девет километара бити рађено 2017. години.

        Вучић је позвао директора „Путева Србије“ Зорана Дробњака да каже грађанима може ли да се изгради пут од Црне Траве до Предејана, на шта је Дробњак, после краће паузе, позвао Црнотавце да гласају за Српску напредну странку (СНС) у замену за изградњу пута.

        „Гласајте за СНС и добићете“, почео је Дробњак, али није успео да заврши реченицу, јер га је Вучић прекинуо.

        „Немој да измишљаш такве глупости. То немој да радиш Дробњак никада, никада то немој да радиш. Ви гласајте за кога хоћете, то ме не интересује“, рекао је Вучић пред мештанима, гостима и новинарима.

        Вучић је обишао и Лесковац, а потом је дошао у Црну Траву, најнеразвијенију и најмању општину у Србији. Ту је обишао фарму стоке „Шурик инвест“, на којој се узгаја 1.500 оваца, 500 коза, 60 крава расе симентал и неколико хиљада кокошака, и на којој ради 30 људи.

        Вучић је обећао да ће помоћи запошљавање још 20 људи уз помоћ јефтиних кредита Фонда за развој Србије и субвенција Владе Србије.

        У центру Црне Траве премијер је обећао и да ће Влада Србије субвенцијама помоћи инвеститора из Аустрије, који намерава да отвори фабрику пелета у овој општини.

        „Нећемо штедети новац да помогнемо сваки развојни пројекат у Црној Трави. Ви сте погранично место, ви нам чувате Србију“, казао је Вучић, који је поручио Црнотравцима да не напуштају родна огњишта.

        Влада ће порадити, навео је, и на за заустављању демографског пражњења пограничних места.

        „Закон о платним разредима, који радимо, за иста радна места и исте послове предвиђа исту плату и у Београду и у Црној Трави, па ако се онима у Београду то не свиђа, нека дођу да виде како се живи у Црној Трави“, казао је Вучић.

        Александар Вучић је, иначе, први премијер који је у последње две деценије дошао у ову општину.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари