ДЕЛЕВИЋ: Опет је 51 одсто Србије за `учлањење у ЕУ`

СВОЈУ ЕУ-СЛИКУ ЉУБИМ!

Владина канцеларија за европске интеграције тврди да би само 28 одсто грађана данас гласало против ЕУ

* Милица Делевић на конференцији за новинаре рекла да чак 85 одсто грађана Србије сматра да реформе у Србији треба спроводити и да су оне нису услов за улазак у ЕУ, што је највиши проценат од када се истраживање спороводи

* ФАКТИ: Шта у свему овоме `суви остатак`?  Режимски евроентузијсти сами (вероватно уз опипљиву подршку Брисела) праве `истраживање` (без навођења чак и броја испитаника!) које наводно потврђује да у име `европске идеје` ојађена и опљачкана Србија и даље већински чезне да се експеримент  настави (операција успева, а пацијент `умире`)! Ово може бити колико-толико тачно једино ако су анкетирали запослене у канцеларији Делевићке и самој влади, или руководеће језгро ДС  и Г17. Али, добро: нека се (само)заваравају! Више нема смисла ни постављати питање: како ли у `истраживању` дођуше до `резултата` који се идеално уклапају у дежурну `ЕУ-причу` владајуће коалиције!

         БЕОГРАД, (ФоНет) - Директор Канцеларије Владе Србије за европске интеграције Милица Делевић изјавила је да би 51 одсто грађана Србије гласало за учлањење Србије у Европску унију (ЕУ), уколико би сутра био одржан референдум, 28 одсто би гласало против, 18 одсто не би гласало, док три одсто не зна шта би одговорило.

         Делевић је на конференцији за новинаре рекла да чак 85 одсто грађана Србије сматра да реформе у Србији треба спроводити и да су оне нису услов за улазак у ЕУ, што је највиши проценат од када се истраживање спороводи.

         Важно је напоменути, додала је она, да је истраживање рађено у недељи после 22. децембра, односно после одлуке савета ЕУ да Србији не одобри статус кандидата.

         Делевић је рекла да је од прошлог истраживања, у јуну 2011. године, забележен пад подршке за чланство у ЕУ на чак 46 одсто, која се потом вратила на 51 одсто.

         Пратили смо тренд подршке европских интеграција током годину дана и оно што се показује је отпорност те подршке. После негативног одговора, у виду одбијања да се Србији додели статус кандидата, грађани рационално процењују интерес и та подршка се вратила изнад 50 одсто, указала је Делевић.

         Међу грађанима који би гласали против чланства у Унији, највећи број њих, 23 одсто, то не би учинило јер сматрају да ЕУ не доноси ништа добро Србији, док 15 одсто њих не би гласало због уцена и притисака на Србију, рекла је Делевић.

         Делевић је рекла и да је убачен сет питања који се тиче статуса кандидата, па чак 53 одсто испитаника мисли да су политичари из Србије одговорни што Србија није добила кандидатуру, а 32 одсто за то криви ЕУ.

         Грађани, 47 одсто њих, мисле да ништа тиме није изгубљено, али 34 одсто испитаних сматра да би се имиџ државе побољшао да је кандидатура одобрена.

         Делевић је рекла да је 70 одсто грађана одговорило да се Косово поставља као услов Србији за добијање статуса кандидата, а 75 одсто њих сматра да би проблеме Београда и Приштине требало решавати, независно од тога што то тражи ЕУ.

         Грађани Србије би волели да живе у држави која је по моделу насличнија Швајцарској, 37 одсто, Немачкој 16 одсто или Норвешкој 12 одсто, рекла је Делевић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари