„ДАНАС”: Тадић тврди да се договорио с Вучићем да ДС уђе у Владу, а он води МСП

НАВОДНО ИДЕ ПО СРБИЈИ И УБЕЂУЈЕ ОПШТИНСКЕ ОДБОРЕ ДС

ДА САМО ОН МОЖЕ СТРАНКУ ВРАТИТИ НА ВЛАСТ

  • ФАКТИ: Ако је све ово тачно - било би наивно веровати да је то плод тајних договора и нагодбе Бориса Тадића и Александра Вучића. Нека нико не сумња да се ради о новој игри којом диригују странци! Игри у којој Србија може само даље губити!       

         ПОЧАСНИ председник Демократске странке Борис Тадић у разговорима с представницима страначких одбора у Србији говори да је ствар око уласка ДС у наредну владу са СНС већ договорена с лидером напредњака Александром Вучићем, али под условом да се он врати на чело демократа, сазнаје Данас из више извора у ДС.

         Тадић тражи подршку локалних одбора, тврдећи им да само он може да врати странку на власт, мада као мањи партнер напредњака, наводе саговорници нашег листа, прецизирајући да бивши председник Србије тврди и да би он у тој влади био вицепремијер и министар спољних послова. Ипак, представници струје у ДС окупљене око Тадића то незванично демантују.

         Неке од наших саговорника не би изненадило да би део договора Вучића и Тадића могло да буде именовање бивше портпаролке ДС Јелене Триван на место директорке владине Канцеларије за европске интеграције. Триванова је у јуну 2013. поднела оставке на све функције у ДС осим посланичке и, како кажу наши саговорници, још увек важи за Тадићеву следбеницу.

         Извори Данаса у Демократској странци најављују да постоји могућност да ће, после општинских одбора ДС на Врачару и у Земуну, који су у четвртак увече затражили оставку председника демократа Драгана Ђиласа, ових дана и општински одбори на Савском венцу и Сурчину донети исту одлуку.

         Међутим, према неким проценама, Тадић не може да прикупи подршку више од тридесетак од укупно око 140 општинских одбора у Србији, иако они који су Ђиласови противници очекују да ће се одлукама београдских одбора придружити и њих двадесетак из Војводине и педесетак из централне Србије.

         Седница Главног одбора ДС, на којој би требало да се види колику подршку Борис Тадић заиста има, заказана је за 18. јануар.

Љајић „гурао“ Триванову

 

         ПРИЧА о Јелени Триван као директорки Канцеларије за европске интеграције први пут се у кулоарима појавила током реконструкције Владе, сазнаје Данас.

         Према незваничним сазнањима, Триванову, чија је озбиљна амбиција да води Канцеларију, тада је „заступао“ Расим Љајић, лидер СДПС. Извори Данаса кажу да Брисел и стране дипломате ни у ком случају неће бити задовољни ако Јелена Триван, као страначка фигура, буде постављена на ту функцију, која је током преговора са ЕУ веома важна.

         Данас
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари