ДАЧИЋ: Тражио сам од Керија што веће америчко присуство у региону

СРЕЋАН ШТО СУ ТАЧИЈЕВИ ПОКРОВИТЕЉИ ИМАЛИ „ЛЕПЕ РЕЧИ ЗА ПОЛИТИКУ КОЈУ СРБИЈА ВОДИ”

  • ФАКТИ: Све ово могао је да изговори и Александар Вучић. Замислите како ли ће их Тачијеви и шиптарски покровитељи хвалити ако успеју да избаце Косово и Метохију из Устава Србије! А тек – кад буду дизали руке од Војводине!

         ПРЕМИЈЕР у техничком мандату Ивица Дачић изјавио је да су његови саговорници из САД и света на Молитвеном доручку имали "лепе речи за политику коју Србија води" и истакли допринос земље у успостављању регионалног мира и стабилности.

         Дачић је на Молитвеном доручку у Вашингтону разговарао и са државним секретаром САД Џоном Керијем.

         „У разговору са државним секретаром Керијем још једном сам поновио нашу заинтересованост да америчка администрација што више буде присутна у региону и позвао га да посети регион и Србију”, рекао је Дачић новинарима у Вашингтону.

         Он је рекао да је Молитвени доручак прилика да се разговара са најзначајнијим државницима и представницима америчке администрације и нагласио да су сви његови саговорници - државни секретар, амерички конгресмени, сенатори и други високи званичници, као и лидери других земаља, имали „лепе речи за политику коју Србија води”.

         Дачић је рекао да ће током посете САД имати низ важних састанака „за време које Србију чека” у америчком Конгресу, Сенату, Стејт департменту, као и са представницима безбедносних агенција - ФБИ и ДЕА.

         Премијер ће 10. фебруара учествовати и на седници Савета безбедности УН која ће бити посвећена Косову.

         Молитвени доручак, 62. по реду, окупио је представнике око 130 држава и народа, уз присуство америчког председника Барака Обаме.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари