ДАЧИЋ: Немојте да кажете сутра да смо криви ми у Београду

ПОЗВАО СРБЕ ДА ИЗАЂУ НА ПОНОВЉЕНЕ ИЗБОРЕ 17. НОВЕМБРА

И ДА СЕ УОЗБИЉЕ „ЈЕР СЕ РАДИ О ОПСТАНКУ”

  • „Ако Срби не изађу на изборе биће им градонбачелник Албанац. Нек им је са срећом“, рекао је Ивица Дачић и додао да је Србија на удару зато што им помаже, али и да није реч о статусним питањима већ о опстанку
  • ФАКТИ: Ово је класично застрашивање народа. Председник владе делу свог народа - за који одговара по Уставу - саопштава да се интегрише у Тачијеву државу и да гласа на његовим изборима да би опстао. Притом му буквално прети: биће вам онако како одлучите, на Србију не рачунајте јер она тобоже „више од овога не може”. А све то говори премијер који је претходно укинуо Србију на делу њене територије и препустио део њених грађана онима који су им живима вадили органе...

        ПРЕМИЈЕР Ивица Дачић позвао је данас Србе да изађу на поновљено гласање на три бирачка места у Косовској Митровици, поручио им да је то питање опстанка и да ће им бити - онако како одлуче.

        „Како будете урадили тако ће и бити. Немојте да кажете сутра да смо криви ми у Београду“, рекао је Дачић и истакао да су Срби сада у предности јер знају колико њих треба да изађе на изборе да Албанац не би био градоначелник Косовске Митровице.

        Дачић је апеловао да Срби изађу на поновљене изборе 17. новембра и да се уозбиље, јер је реч, како је нагласио, о опстанку и више од овога се не може.

        „Ко то неће ризикујемо да се изгуби све. Србија више од овога не може да одбрани. И зато позивам Србе да изађу на изборе, не због нас у влади већ зато што је реч о њиховој судбини и о опстанку“, рекао је Дачић новинарима након конференције „Слобода изражавања и демократија и дигиталној ери - могућност, права и одговорности“.

        Он је упитао да ли ико мисли да ће Србија да угрози своју будућност због 10.000 људи. Премијер је упитао ко ће их бранити ако не Србија и да ли су то ДСС, Двери, Образ, навијачке групе.

        „Неозбиљно је мислити да су Срби на Косову могли да опстану без помоћи Србије и шта сада треба да уводимо санкције, кога они слушају ако не слушају Београд“, рекао је Дачић.

        Премијер је поновио да пре овога Србија на Косову није имала ништа осим принципијелног става да је Косово Србија и да је власт на северу Косова била легитимна са становишта Београда, али не и међународне заједнице.

        Он је још једном указао на раније изнети став да би Србија требало да буде у ЕУ пре Албаније, као што је требало да буде и пре неких других држава истакавши „да су то године које су појели скакавци“.

        „Ако Срби не изађу на изборе биће им градонбачелник Албанац. Нек им је са срећом“, рекао је Дачић и додао да је Србија на удару зато што им помаже, али и да није реч о статусним питањима већ о опстанку.

        „Јучерашњи састанак у Бриселу је важан моменат, јер Кетрин Ештон, у име ЕУ, треба да поднесе извештај о спровођењу Бриселског споразума Комитету за опште послове Уније, који ће затим предложити Европском савету да ли да у јануару отвори преговоре са Србијом“, рекао је Дачић.

        Према његовим речима, било је важно да се разговара о локалним изборима на Косову и Метохији, али и о другим темама, као што су полиција и правосуђе.

        „Још једном смо оценили да смо задовољни бројем Срба који су изашли на локалне изборе, а оно што је важније од свега јесте да смо добили или ћемо добити у другом кругу избора за градоначелнике девет од десет општина легалну и легитимну власт признату не само од Београда и Приштине, већ и међуанродне заједнице“, рекао је Дачић.

        (Извор: Тањуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари