Брнабић у Европарламенту: Србија ће се суочити са резултатом дијалога о КиМ - какав год био

ТВРДИ ДА ЈЕ 49 ГРАЂАНА И ПРЕКО 80 ОДСТО ПОСЛАНИКА ЗА УЛАЗАК ЗЕМЉЕ

У ЕВРОПСКУ УНИЈУ

  • Поновила да Србија жели да остане војно неутрална и нагласила да је ове године учествовала у 15 војних вежби, од тога - 13 с  NATO, у том склопу седам билатерално с САД, док су две вежбе одржане с Русијом
  • ФАКТИ: Ево, Србија има председницу Владе која не види ништа нелогично у томе што 51 одсто народа није за улазак у ЕУ, а 80 одсто посланика - јесте. Она, очито, сматра да је то у реду и европски. А питање је: који народ ти НАРОДНИ посланици у Скупштини Србије представљају?

        ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић изјавила је данас у Европском парламенту да су односи Србије с Русијом традиционално, економски и културно-верски добри, да је Русија била на страни Србије приликом  NATO бомбардовања и виђена је као пријатељ, али да већина Срба сматра да је Европска унија Србији дала највећу новчану подршку и потпору.

        Најновије истраживање показује да је 49 одсто грађана Србије и преко 80 одсто посланика у српском парламенту за улазак у ЕУ, а 66 одсто грађана подржава реформе за чланство у ЕУ, рекла је премијерка Брнабић, одговарајући на питања посланика у Спољнополитичком одбору Европском парламенту.

        Она је рекла да Србија такође има слободну трговинску зону с Русијом и зависи од увоза руског гаса, наводећи и да чланице ЕУ развијају веома корисне економске и друге везе с Русијом.

        Одговарајући на примедбе да Србија одржава и војне вежбе с Русијом, она је узвратила да Србија жели да остане војно неутрална и предочила да је далеко већи број војних вежби српска армија имала с  NATO и САД, него с Русијом.

        Она је рекла да посланици Европског парламента морају да делују на темељу чињеница, а не утисака.

        Прошле године је Србија имала 16 војних активности с разним земљама, а од тога девет с Америком, а по две с балканским земљама и  NATO у склопу Партнерства за мир, једну с Мађарском и две вежбе с Русијом, рекла је Брнабић.

        Ове године Србија је учествовала у 15 војних вежби, од тога 13 с  NATO, у том склопу седам билатерално с САД, док су две вежбе одржане с Русијом.

        Српска премијерка је узвратила на опаску посланика ЕП Чарла Танока да сарадња с Русијом „штети евро-атлантским тежњама Србије“, нагласивши да Србија „веома отворено каже да не стреми евро-атлантским интеграцијама, већ уласку у Европску унију“.

        „Ми не желимо да будемо члан  NATO, желимо да очувамо нашу војну неутралност, а то су бројке које доказују да смо ми истински војно неутрални“, подвукла је Ана Брнабић.

Брнабић: Суочићемо се с исходом дијалога о Косову какав год буде

        Српска премијерка Ана Брнабић је данас у Европском парламенту у Бриселу ставила до знања да ће Србија бити спремна да се суочи с исходом дијалога свих друштвених и политичких чинилаца и ставом о будућности Косова, какав год тај став био.

        Брнабић је то рекла одговарајући на питања посланика у Спољнополитичком одбору ЕП.

        Она је желела да укаже на то да је Србија досад спровела највећи део договора у Бриселском споразуму, док Приштина није ни почела да примењује окосницу тог споразума, а то је успостављање Заједнице српских општина.

        И, како је подвукла, мора се имати на уму да се „Србија ту одговорно понаша, а поштено је рећи да то Приштина не чини“.

        „Приштина није спровела Бриселски споразум, чак ни почела да ради на томе, а Србију и даље питате хоћете ли сарађивати, блокирати их око уласка у Унеско, а Приштина не спроводи кључни део Бриселског споразума“, нагласила је председница српске владе.

        Ана Брнабић је навела да је српски председник Александар Вучић, што је нови доказ „одговорне политике“, позвао на дијалог о ставу Србије према косовском питању и будућности Косова, тако да се крајем године очекује да о томе изнесу мишљења све српске парламентарне странке, организације цивилног друштва, медији, црква, верске заједнице.

        „Ми ћемо бити спремни да се суочимо с последицама тог става какав год он буде“, рекла је председница Владе Србије.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Лазар's picture
Лазар 20:37 10.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

У целом тексту дајем плус коментару Факти.рс. О бесполној (двополној) премијерки нећу да трошим речи. Они су тотално презупчили и потребно им је стручно штеловање. Да су барабе сигурне у 49% подршке за унију, усудили би се они да распишу референдум. Какав је проблем украсти 1% гласова? међутим, знају скотови да су предалеко од 49%...

Србски СКАДАР's picture
Србски СКАДАР 08:37 11.10.2017.

  • +10
Voting is closed.

Кучка све лаже.

milovan's picture
milovan 21:36 10.10.2017.

  • +18
Voting is closed.

Mi smo stvarno sprdnja od drzave. Brisel kritikuje Nase nazovi politicare- zasto blokiraju KosMet za ulazak u UNESKO?!

dumbo's picture
dumbo 22:48 10.10.2017.

  • +13
Voting is closed.

Какав смо ми то народ кад смо доѕолили да нам државу воде ове и овакве, .. како смо само дозволили да нас ,,возају,, разноразни ,,ликови,, који су на ,,узди,, странаца а овамо нам продају,,маглу,,као Патри>Јоте,,како смо само дозволили да нам деца ,,комуњара,, продају идеологију својих очева и ђедова који су били,јуноше комунизма и партизанштине, тешки ,,југоносталгичари некдашње ,,Југе,,западне творевина, коју су ,,кљукали милијардама, само да остане анти-руска, тачније, амти-совјетска,..како смо само дозволили да толико прође година а да се не неђе бар један историчар који ће разбити једном заувек,,мит о Титу као кумровачком дечаку, а не западном шпијуну, којег ће поставити као вечитог владара њихове творевине зване Југославија, ..како смо све до данас дозволили да се из српског рода стварају тплике разне друге а-националне ,,нације, како смо досволили да нам продају ,,маглу о некој ДЕМОКРАТИЈИ , као и натурили систем странака, које праве највећи рздор у народу..и да завршавам са питањима себи а и опсталима, зар нам стварно толико НИЈЕ стало до будућности наше деце, наше државе какве гакве, наше СЛОБОДЕ...Зар треба понављати да смо окупирани као народ већ деценијама, да хоће да нам униште корење. веру и традицију слободара..Зашто, зашто...??

Вања С.'s picture
Вања С. 14:24 11.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Поборници „демократије“ и 5. октобра треба прво сами са собом да рашчисте то што су испали наивни, да не косристим народни израз који почиње на слово Б. Затим, треба да схвате да ово што је власт од 5.октобра до данас, благе везе нема са социјализном и комунистима. То су кадрови које су они сами довели на власт лупајући у шерпе (разноразне "патриЈоте", "поЋетници" и "срБенде")!
Оспоравање стварности, не води решавању проблема, своје заблуде приписивати другима, такође! Нису вама господо „комунисти“ криви за било шта, већ ваша рођена глупост! Допустили сте да вас жедне преведу преко воде „ваши“, па кад сте видели куд вас воде, онда они одједном постадоше „комунисти“.
Са онима који не схватају друштвене процесе и промене које они изазивају већ то негирају, не може се објективно разговарати. Онај ко је већ унапред одлучио да неолиберални капитализам не постоји и да је то само прерушени „комунизам“, тај је слеп и глув за сваки аргумент који се не уклапа у ту његову теорију и нема те силе која ће њега убедити да за садашње стање није крив Тито!!!
На жалост, на делу је корпорацијско-банкарски НСП са својим чедом неолиберализмом! А за питања која те муче, "изгуглај" све што нађеш о Овертоновом прозору, па ћеш онда схватити да чак ни то твоје "мишљење" о "потомцима комуниста који нам продају маглу", није у ствари твоје, већ ти је наметнуто. Нажалост, данас је веома мали број људи способан да схвати о чему се ради, али због ефекта Овертоновог прозора, остали их доживљавају као противнике и не желе да одустану од "својух" ставова. За почетак https://rs.sputniknews.com/serbian.ruvr.ru/2014_09_26/Overton-kako-prihv...
Остајте с' Богом, догодине на Космету!

wrtikappa's picture
wrtikappa 00:27 11.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Ova je gori lazov cak i od Vucka!

milovan's picture
milovan 08:07 11.10.2017.

  • +9
Voting is closed.

Cini ti se, ono sto Vucko izlaze za Tri Dana, deset turaka ne slazu za godinu Dana!

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 17:08 11.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Tebe ,kucko treba otresti od neki cosak u Beogradu.
Najgora si olos sti se mogla pojaviti na grbaci Srbina.

Mi smo kao nacija totalna katastrofa,"voz bez voznog reda"
Ubi Boze.

Додај коментар