Ивановић сугерисао лидерима севера да одустану од референдума

ЛОПТУ РАДЕ ТРАЈКОВИЋ НИЈЕ СМЕО ДА СМЕЧУЈЕ ТАДИЋ,

АЛИ ЈЕСТЕ ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР У МИНИСТАРСТВУ ЗА КиМ

  • Оливер Ивановић је у изјави за ТВ Мост истакао да они који живе на Косову не смеју себи дозволити луксуз, посебно на северу, да са Владом Србије, ма ко је чинио, имају лош однос
  • ФАКТИ: Ово је и - тек незнатно нашминкана - претња! Србима севера Косова се фактички прети да ће имати посла са владом Србије ако не одустану од референдума који ће бити сметња за реализацију намере Бориса Тадића да се помири са отимањем Косова и Метохије ако за север добије аутономију унутар шиптарског Косова. Чудо Божје да и О. Ивановић није изговорио како референдум дели Србе северно и јужно од Ибра! А ваљда није зато што је после Тадићеве „четири тачке“ потпуно јасно да председник Србије и Влада Србе са обе стране Ибра остављају са исте - са Тачијеве стране!

        ЗВЕЧАН, (ФоНет) - Државни секретар Министарства за Косово и Метохију Оливер Ивановић сугерисао је председницима општина са севера Косова да одустану од референдума, јер је он у овом тренутку непотребан.

        Ивановић је у изјави за ТВ Мост истакао да они који живе на Косову не смеју себи дозволити луксуз, посебно на северу, да са Владом Србије, ма ко је чинио, имају лош однос.

        Према његовим речима, потребна је пуна синхронизација са становништвом са севера Косова и „они, који су имали тежак период и одговорно водили народ, у тој причи око референдума на смеју превише да се заиграју“.

        „Отворено сукобљавање са влашћу Србије подразумева да ће нас у једном тренутку као народ на северу перципирати као проблем“, рекао је Ивановић.

        Он је председницима општина са севера Косова поручио да буду одмерени, јер 95 одсто становништва не жели да има било какве везе са приштинским институцијама.

        „Биће сигурно још изазова и оно што је тачно јесте да немамо други ослонац осим власти у Србији“, рекао је Ивановић.

        Према његовим речима, са Приштином је тешко остварити бољу комуникацију, а слично је и са представницима међународне заједнице, који су се у критичним ситуацијама понашали пристрасно.


Слични садржаји

Коментари